Trimite e-mail | Printeaza
Economie
22.11.2012

Negocierile guvernamentale moldo-germane la Chişinău au fost încheiate

Negocierile guvernamentale moldo-germane la Chişinău au fost încheiate

În cadrul negocierilor guvernamentale privind cooperarea pentru dezvoltare, care s-au desfăşurat la Chişinău la 21 noiembrie, ambele ţări au convenit asupra extinderii cooperării lor privind consultanţa guvernamentală, axîndu-se pe promovarea economiei. Cooperarea în domeniul dezvoltării regionale este continuată şi dezvoltată. De asemenea ambele ţări au stabilit, ca Germania să susţină crearea unei Agenţii naţionale pentru siguranţa alimentelor cu o contribuţie de pînă la două milioane de Euro. Astfel sînt rotunjite activităţile cooperării triunghiulare existente cu Israel şi România privind instituirea unui laborator de verificare a alimentelor. Pentru cooperarea bilaterală moldo-germană pentru dezvoltare Minsiterul Federal al Cooperării Economice şi Dezvoltării a pus la dispoziţie pentru anul 2013 19,4 milioane de Euro.

Prin aceste alocaţii Guvernul Federal evidenţiază linia menţionată de Cancelarul Federal Merkel în timpul vizitei sale din august, potrivit căreia apropierea Republicii Moldova de UE în cadrul Parteneriatului Estic precum şi procesului de reforme al guvernului moldovean trebuie susţinute.

Stabilitatea politică şi democratică, creşterea economică, promovarea clasei de mijloc, o infrastructură de aprovizionare potrivită, integrarea regională şi îmbunătăţirea condiţiilor de viaţă ale oamenilor din Republica Moldova sînt şi rămîn a fi scopuri centrale ale politicii bilaterale de cooperare pentru dezvoltare, anuntă un comunicat al Ambasadei Germane în Moldova.

Actualmente Republica Moldova este cea mai săracă ţară din întreaga regiune. În pofida unor regrese, Republica Moldova a realizat o bună dezvoltare şi urmează de ceva timp, în mod serios, perspectiva integrării în UE. În calitate de ţară vecină a UE Republica Moldova este şi va rămîne un partener strîns pentru Republica Federală Germania.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus