Trimite e-mail | Printeaza
Politic
22.11.2012

Marian Lupu a avut astăzi o întrevedere cu Preşedintele Consiliului Federaţiei al Adunării Federale a Federaţiei Ruse, Valentina Matvienko

Marian Lupu a avut astăzi o întrevedere cu Preşedintele Consiliului Federaţiei al Adunării Federale a Federaţiei Ruse, Valentina Matvienko

Președintele Parlamentului Republicii Moldova, Marian Lupu, a avut astăzi o întrevedere cu Preşedintele Consiliului Federaţiei al Adunării Federale a Federaţiei Ruse, Valentina Matvienko.

În cadrul întrevederii, Valentina Matvienko a relevat ca relatiile dintre tarile noastre au la temelie Tratatul de bază dintre Republica Moldova si Federaţia Rusă, prelungit pentru un termen de zece ani, si a apreciat ascendenta relatiilor bilaterale, inclusiv pe dimensiunea comercial-economica. Valentina Matvienko a optat in favoarea dinamizarii relatiilor interparlamentare, inclusiv prin reluarea activitatii Comisiei interparlamentare de colaborare dintre Parlamentul Republicii Moldova și Adunarea Federala a Federației Ruse. De asemenea, oficialul rus a mentionat importanta stabilirii si dezvoltarii unor relatii de colaborare pe dimensiunea interregionala si a specificat ca partea rusa va acorda tot sprijinul si asistenta necesare dezvoltarii si implementarii unui asemenea proiect.

În același context, Marian Lupu a menționat că Federatia Rusa este un partener strategic al Republicii Moldova si ca Parlamentul Republicii Moldova este deschis unui dialog constructiv și pragmatic cu Consiliul Federaţiei al Adunării Federale a Federaţiei Ruse, precum și pentru fortificarea colaborării între parlamentele ambelor țări inclusiv pe dimensiunea comisiilor parlamentare de profil și a grupurilor de prietenie. Marian Lupu a reiterat interesul Moldovei în favoarea menținerii unei dinamici pozitive a relațiilor bilaterale moldo-ruse, atât la nivelul conducerii de vârf, cât și la nivelul interacționării intersectoriale.

Pe finalul intrevederii, seful Legislativului i-a adresat Valentinei Matvienko invitatia sa viziteze Republica Moldova in cadrul unei vizite oficiale.

Președintele Parlamentului Republicii Moldova, Marian Lupu,  insotit de o delegatie din care fac parte deputatii Chiril Lucinschi, Violeta Ivanov, Petru Vlah si Gheorghe Brega, întreprinde o vizita la Sankt Petersburg, în perioada 21-23 noiembrie curent, unde participă la Ședinta Consiliului AIP CSI și la cea de-a 38-a Ședință plenară a AIP CSI, anunta un comunicat al Legislativului.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus