Trimite e-mail | Printeaza
Politic
22.11.2012

Eugen Carpov a avut o întrevedere cu Ambasadorul Statelor Unite ale Americii în Republica Moldova, William H. Moser

Eugen Carpov a avut o întrevedere cu Ambasadorul Statelor Unite ale Americii în Republica Moldova, William H. Moser

În contextul pregătirilor pentru următoarea rundă de negocieri în formatul „5+2”, care va avea loc în perioada 28-30 noiembrie curent, la Dublin, Irlanda, Viceprim-ministrul Republicii Moldova, Eugen Carpov, a avut pe 21 noiembrie o întrevedere cu Ambasadorul Statelor Unite ale Americii în Republica Moldova, William H. Moser.

  
Oficialii au făcut un schimb de opinii cu privire la principalele aspecte ce ţin de evoluţia dosarului transnistrean şi perspectivele procesului de reglementare. În particular, a fost discutat contextul actual şi progresul înregistrat în cadrul formatului de negocieri "5+2", precum şi aşteptările de la ultima reuniune din acest an.

În acest sens, interlocutorii s-au arătat încrezători că în cadrul şedinţei vor fi abordate toate subiectele aflate pe agendă şi au subliniat că avansarea dialogului în vederea instituirii grupului de lucru pentru drepturile omului, crearea forului civic cooperarea în domeniul situaţiilor excepţionale şi în combaterea criminalităţii vor constitui paşi importanţi în calea promovării măsurilor de consolidare a încrederii şi a procesului de negocieri.

Printre temele abordate în cadrul discuţiei s-au regăsit mai multe subiecte conexe reglementării conflictului, printre care dialogul direct Chişinău-Tiraspol, activitatea grupurilor de lucru sectoriale, rolul SUA în procesul de reglementare a conflictului, precum şi alte chestiuni de interes comun. În acest context, Ambasadorul Moser a dat asigurări că ţara sa va continua să susţină plenar eforturile autorităţilor naţionale în procesul de reintegrare teritorială a Republicii Moldova.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus