Trimite e-mail | Printeaza
Politic
22.11.2012

Eugen Carpov a avut astăzi, 22 noiembrie, o întrevedere cu Ambasadorul Belgiei în Republica Moldova cu sediul la Bucureşti, Philippe Beke

Eugen Carpov a avut astăzi, 22 noiembrie, o întrevedere cu Ambasadorul Belgiei în Republica Moldova cu sediul la Bucureşti, Philippe Beke

Viceprim-ministrul Republicii Moldova, Eugen Carpov, a făcut o scurtă retrospectivă a evoluţiilor recente în dosarul transnistrean, precum şi a subiectelor ce urmează a fi discutate în cadrul rundei de negocieri în formatul „5+2", care se va desfăşura în perioada 28-30 noiembrie 2012 la Dublin, Irlanda. În acest context, Ambasadorul Belgiei şi-a exprimat speranţa că ultima rundă din acest an va fi, de asemenea, una productivă, iar problemele care se regăsesc pe agendă vor fi discutate.

O temă aparte în cadrul întrevederii a fost acordată interacţiunii economice între cele două maluri şi a dezvoltării sectorului în interesul agenţilor de pe ambele maluri ale Nistrului. „La moment, în cadrul dialogului cu Tiraspolul atenţia este concentrată pe discuţia unor probleme economice înguste, care pot aduce doar o rezolvare parţială a problemelor existente. De aceea, Chişinăul insistă la avansarea discuţiilor pe subiecte complexe, de principiu, de restabilire a spaţiilor unice în diverse domenii, în baza cărora vor putea fi soluţionate şi problemele punctuale" a declarat dl. Eugen Carpov. În acest context, oficialii au făcut un schimb de păreri pe marginea recentelor iniţiative ale Chişinăului privind crearea spaţiului unic economic pe ambele maluri ale Nistrului, a recomandărilor partenerilor internaţionali pe acest domeniu, precum şi la subiectul avansării negocierilor de aderare a Republicii Moldova la zona de liber schimb aprofundat şi cuprinzător cu Uniunea Europeană.

La finalul întrevederii, Ambasadorul Philippe Beke a apreciat înalt atât progresele înregistrate de Chişinău în procesul de integrare europeană, cât şi eforturile întreprinse de autorităţile Republicii Moldova în direcţia apropierii celor două maluri. La rândul său, Vicepremierul i-a mulţumit oaspetelui pentru interesul manifestat faţă de problematica transnistreană, precum şi pentru susţinerea pe care Belgia o acordă procesului de integrare europeană şi reintegrare a Republicii Moldova.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus