Trimite e-mail | Printeaza
Economie
20.11.2012

Compania americană New Power Generation intenţionează să realizeze în Moldova un şir de proiecte în domeniul resurselor de energie regenerabilă

Compania americană New Power Generation intenţionează să realizeze în Moldova un şir de proiecte în domeniul resurselor de energie regenerabilă

Declaraţia a fost făcută de președintele Consiliului de administrație al ”New Power Generation” (NPG), Albert C. Rettenmaier, în cadrul unei întrevederi cu Premierul, Vladimir Filat. Scopul vizitei conducerii companiei ”New Power Generation” la Chișinău îl constituie prezentarea generală a capacităţilor de dezvoltare și a facilităţilor de producere şi de distribuţie a energiei, precum şi a infrastructurii corespunzătoare.

Președintele Consiliului de administrație al ”New Power Generation” (NPG), Albert C. Rettenmaier, a mulțumit Prim-ministrului pentru posibilitatea oferită de a discuta despre perspectivele unei potențiale colaborări în domeinul energetic.

Oaspetele a precizat că NPG se ocupă de gestionarea la nivel global a  proiectelor în domeniul energiei regenerabile, precum  energia solară, de biomasă, hidro, eoliană, și prin utilizarea gazului natural. Potrivit lui, compania colaborează cu diferite structuri din domeniu, instituții financiare, furnizori internaționali de energie. În context, oficialul a exprimat interesul NPG pentru elaborarea proiectelor de acest tip și în Republica Moldova.

”Compania noastră colaborează strîns cu Grupul Accent din Republica Moldova și își propune implementarea anumitor proiecte în domeniul energiei regenerabile. Conștientizăm necesitatea și oportunitatea implementării unor proiecte similare, pentru a asigura o infrastructură energetică solidă”, a precizat Albert C. Rettenmaier.    
Prim-ministrul a salutat inițiativa NPG privind inițierea noilor proiecte în sfera energetică, menționînd că Republica Moldova pledează pentru diversificarea utilizării resurselor energetice. Premierul a precizat că orice investiție sau colaborare în acest sens este binevenită.
Vlad Filat a subliniat că Guvernul are un obiectiv bine stabilit - de a asigura securitatea energetică și economică care, la rîndul lor, consolidează securitatea națională a țării, de aceea utilizarea altor surse de energie, decît cele existente în țara noastră, sînt foarte importante.

Părțile au făcut un schimb de opinii vizavi de situația actuală a Republicii Moldova în domeniul energetic, inclusiv privind asigurarea cu resurse energetice alternative. Interlocutorii au discutat despre oportunitatea lansării noilor proiecte în domeniul energetic, dar şi despre cele care se implementează la moment.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus