Link direct catre: https://www.interlic.mdhttp://www.interlic.md/2012-11-19/republica-moldova-a-fost-selectata-pentru-consultarile-globale-privind-elaborarea-obiectivelor-de-de-27295.html
Data: Nov 19, 2012 (13:27)

Republica Moldova a fost selectată pentru consultările globale privind elaborarea Obiectivelor de Dezvoltare Durabilă post - 2015

Președintele Parlamentului Republicii Moldova, Marian Lupu, a avut astăzi o întrevedere cu Coordonatorul Rezident al Organizaţiei Naţiunilor Unite, Reprezentant Permanent al Programului Naţiunilor Unite pentru Dezvoltare (PNUD) în Moldova,  Nicola Harrington – Buhay.

În cadrul întrevederii, au fost abordate subiecte ce țin de cooperarea dintre cele două instituții, stabilirea domeniilor prioritare de cooperare pe viitor, cât și susținerea de către Parlamentul de la Chișinău a activităților ONU în Republica Moldova.

În acest context, Nicola Harrington – Buhay a menționat că  Republica Moldova a fost selectată pentru consultările globale privind elaborarea Obiectivelor de Dezvoltare Durabilă post - 2015 ”Viitorul pe care ni-l dorim”. Totodată oficialul PNUD a remarcat faptul că în prezent se conturează 3 domenii prioritare de cooperare: Consultările globale ”Viitorul pe care ni-l dorim”, cooperarea în cadrul Programului de Granturi Mici pentru consolidarea comunicării în societate și în cadrul Inițiativei ”Sărăcia și mediul”, care implică de fapt dezvoltarea societății în armonie cu natura, și, trei, elaborarea țintelor de dezvoltare post-2015. De asemenea, Nicola Harrington – Buhay a relevat că echipa ONU va continua activitatea sa spre atingerea scopului comun de a asigura o viață mai bună pentru toți oamenii din Moldova.

Președintele Parlamentului Marian Lupu a menționat că actuala conducere a Parlamentului Republicii Moldova este disponibilă să ofere Oficiului PNUD în Moldova toată asistenţa necesară în implementarea proiectelor şi programelor sale. De asemenea, Marian Lupu a exprimat recunoştinţă pentru disponibilitatea PNUD-ului de a acorda susţinere şi asistenţă în cadrul proiectului „Suport pentru Dezvoltarea Parlamentului RM” (perioada de implementare decembrie 2009 - decembrie 2013) și a accentuat importanţa proiectului dat pentru consolidarea infrastructurii Parlamentului.

În același context, șeful Legislativului a apreciat abordarea complexă, prin oferirea de echipament, expertiză, consultări, organizarea cursurilor de instruire ş.a., și a menționat importanța Planului Strategic de Dezvoltare a Parlamentului pentru perioada 2011-2013, care va identifica obiectivele de lungă durată pentru dezvoltare.

Cu referință la consultările globale ”Viitorul pe care ni-l dorim”, interlocutorii au discutat oportunitatea organizării, într-un viitor imediat, a unei prezentări publice, cu o largă participare a responsabililor si experților din Guvern, Parlament și societatea civilă, informează Serviciul de presă al legislativului.