Trimite e-mail | Printeaza
Economie
14.11.2012

Au fost finalizate lucrările de reabilitare a unui sector de drum de pe traseul Chișinău-Hâncești

Au fost finalizate lucrările de reabilitare a unui sector de drum de pe traseul Chișinău-Hâncești

Ministerul Transporturilor și Infrastructurii Drumurilor informează că la 15 noiembrie 2012, va fi dat în exploatare un sector 8 km de pe traseul național R3 Chișinău-Hîncești.

Contractul pentru reabilitarea acestui sector de drum a  fost semnat cu consorţiul portughez „Construcoes Gabriel A.S. Couto în asociere cu Empresa de Construcoes Amandio SA şi Rosas Construtores SA”  la 18 februarie 2011. Valoarea contractului este de cca  133 mln lei cu finanţarea din tranşa a doua a creditului oferit de  Banca Europeană pentru Investiții I.Lucrările de reabilitare au demarat în mai 2011, Antreprenorul avînd la dispoziţie un termen de 18 luni pentru finalizare în conformitate cu planul de execuţie prezentat.

În cadrul contractului au fost efectuate  lucrări de reconstrucție a unui pod, lucrări de supralărgire a sistemului rutier de la 2 la 3 benzi de circulație, lucrări de așternere a  straturile de bază și uzură din beton asfaltic pe toată lungimea sectorului contractat, lucrări de aplicare a marcajului orizontal și vertical și instalarea parapetului de protecție pe sectoarele periculoase. Modernizarea acestui sector de drum are drept scop diminuarea costurilor operaţionale de transport pentru utilizatorii drumurilor, a numărului de accidente rutiere, reducerea timpului petrecut în trafic, precum şi crearea unor condiţii de confort şi siguranţa pe drumurile publice.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus