Trimite e-mail | Printeaza
Granturi si burse
13.11.2012

416 de moldoveni au studiat în Statele Unite ale Americii anul trecut

416 de moldoveni au studiat în Statele Unite ale Americii anul trecut

Numărul studenților moldoveni înrolaţi în instituțiile de învățământ superior din SUA a crescut ușor, de la 411 în 2010-11 la 416 anul trecut, crescând cu 1 procent, potrivit  raportului anual privind mobilitatea academică internațională "Open Doors 2012", publicat de Institutul de Educație Internațională în parteneriat cu Departamentul de Stat al SUA.

Raportul "Open Doors" de anul acesta arată că numărul total de studenți internaționali de la colegiile și universitățile din Statele Unite a crescut cu 6 procente, ajungând în total la 764,495 în anul academic 2011-12. Creștere arată convingerea studenților internaționali și a părinților lor că o diplomă obţinută în SUA este o investiție solidă în viitorul lor.

Datele pentru anul academic 2011-12 marchează al șaselea an consecutiv că "Open Doors" a raportat o creştere a numărului total de studenți internaționali din învățământul superior american; sunt cu 31 procente mai mulţi studenți  internaționali care studiază la colegiile și universitățile din SUA decât erau acum un deceniu. Creșterea este în mare parte determinată de numărul mare de studenți din China, în special la nivel universitar.

California este destinația de top pentru studenții internaționali, având mai mult de 100,000 de studenţi înrolaţi acolo anul trecut. Următoarea destinaţie este New York, urmat de Texas, Massachusetts si Illinois.

Americanii, de asemenea, studiază în străinătate, în număr tot mai mare. În anul academic 2010-11, 273,996 de studenți americani au studiat în străinătate. Regatul Unit al Marii Britanii rămâne prima alegere pentru studenții americani, următoarele pe listă fiind Italia, Spania, Franța și China.

Pentru informații cu privire la programele de schimb ale Guvernului SUA, vă rugăm să accesaţi www.exchanges.state.gov

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus