Trimite e-mail | Printeaza
Economie
12.11.2012

Vlad Filat a avut astăzi o întrevedere cu președinții companiilor Corporației internaționale „Genertec”, cu sediul la Beijing

Delegația chineză și-a exprimat interesul față de desfășurarea, în Republica Moldova, a poiectelor investiționale în domenii precum cel energetic, construcției căilor ferate, infrastructurii și agro-alimentar. De asemenea, investitorii chinezi au pledat pentru extinderea exportului vinurilor moldovenești în China, precum și inițierea unor noi proiecte privind dotarea spitalelor cu echipament medical de ultimă generație.

Na Zhiwu, Președintele companiei „CCOEC” a menționat că se află în cea de-a treia  vizită în Republica Moldova și că țara noastră reprezintă o atracție investițională pentru compania pe care o conduce.

"Corporația “Genertec” are 45.000 de angajați și circa 40 de reprezentanțe în diferite țări ale lumii. În Republica Moldova am găsit un interes și o deschidere pentru colabore, în urma întrevederilor cu oamenii de afaceri. Sînt sigur că vom identifica mai multe domenii de colaborare, dat fiind relațiile strînse dintre țările noastre", a subliniat Na Zhiwu.

Președintele companiei “CEULC”, Guo Weiping a spus că întreprinderea sa este interesată în acordarea creditelor pentru modernizarea spitalelor din Republica Moldova, informează un comunicat al Guvernului.

"Compania noastră acordă credite pentru procurarea, în leasing, a tehnicii medicale de ultimă generație, cu o dobîndă redusă. Astfel, pacienții au posibilitatea să beneficieze de servicii medicale bune, iar spitalele să-și valorifice calitatea serviciilor acordate", a adăugat Guo Weiping.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus