Trimite e-mail | Printeaza
IT
08.11.2012

Benoit Scheen a manifestat interesul companiei pentru obţinerea licențelor de utilizare a serviciilor de generaţia a patra, 4G

Benoit Scheen a manifestat interesul companiei pentru obţinerea licențelor de utilizare a serviciilor de generaţia a patra, 4G

Viceprim-ministrul Valeriu Lazăr, ministru al Economiei a avut miercuri, 7 noiembrie curent, o întrevedere cu Benoit Scheen, vicepreședintele Grupului Orange&France Telecom, preşedinte al Grupului pentru Europa, unul dintre liderii mondiali în servicii de telecomunicații.

În cadrul întrevederii au fost discutate planurile de activitate investiţionale ale Companiei  pentru perspectiva apropiată în Republica Moldova, reglementările sectoriale, dar și viziunea cu privire la prelungirea licenţei existente GSM pentru frecvenţele 900 MHz si 1800 MHz,   care expiră la începutul 2013.

Referindu-se la exemple relevante de parteneriate  a companiei cu Ministerul Economiei, Valeriu Lazăr a salutat implicarea companiei „Orange Moldova” în susținerea  antreprenorialul autohton, în calitate de partener al concursul național „Cel mai bun antreprenor” și concursul  „IMM - model de responsabilitate socială”, desfășurat anual în cadrul Conferinței naţionale a Întreprinderilor Mici și Mijlocii, dar şi sprijinul companiei în desfăşurarea concursului de premiere a iniţiativelor de succes în sectorul energiei regenerabile şi eficienţei energetic, în calitate de partener al competiţiei "Moldova Eco-Energetică" .  Ministrul Economiei s-a referit și la calitatea de contribuabil important al companiei, dar și la numeroasele  programe de responsabilitate sociala în care este antrenată compania, prin intermediul Fundației Orange.

Potrivit Ministerului Economiei, Valeriu Lazăr a scos în evidenţă şi  aspectul unui  fenomen destul de inovativ încă pentru piaţa Republicii Moldova şi anume cel al serviciilor de back-office,  pentru acele activităţi care nu presupun interactivitatea directa cu clienții.  Compania Orange Moldova a creat  200 noi locuri de muncă pentru serviciile  financiare şi de back office în vederea sprijinirii activităţilor Grupului în Belgia şi Elveţia. "Acesta este un exemplu care merită a fi preluat şi multiplicat și de alte companii din Republica Moldova care aparţin unui grup de companii internaţionale, beneficiul fiind unul important atît pentru companie cît şi pentru cetăţenii Republicii Moldova"a precizat ministrul Economiei.

 Reprezentantul Grupului "Orange&France Telecom" a afirmat că apreciază înalt dialogul permanent al autorităților Republicii Moldova cu mediul de afaceri, optînd pentru păstrarea acestui dialog și în continuare între Guvern și Companie pentru a avea predictibilitatea necesară pentru dezvoltarea companiei pe viitor. Preşedintele Grupului Orange pentru Europa a reiterat disponibilitatea companiei de a investi în continuare în Republica Moldova în inovații, în tehnologii moderne, în crearea locurilor noi de muncă, în proiecte sociale. Benoit Scheen a manifestat interesul companiei pentru obţinerea licențelor de utilizare a serviciilor de generaţia a patra, 4G, precizînd că această nouă tehnologie va îmbunătăți în mod considerabil calitatea serviciului de telefonie mobilă şi a internetului mobil.

Pe finalul discuțiilor, ministrul Economiei a venit cu ideea de a construi un nou model de parteneriat între Ministerul Economiei și Grupului de Companii Orange Europa, pentru a promova oportunitățile oferite de Republica Moldova pentru investitorii străini, în țările în care Compania are companii afiliate. Aceste filiere ar putea fi utilizate în calitate de platformă pentru a disemina informaţii  vis-a-vis de oportunităţile investiţionale ale ţării noastre, inclusiv pentru promovarea unei noii runde de privatizări a întreprinderilor cu capital de stat, lansată recent de Guvernul Republicii Moldova. Reprezentantul Grupului "Orange&France Telecom", Benoit Scheen a agreat ideea oficialului Moldovean, urmînd sa fie întreprinşi paşi concreţi pentru dezvoltarea acestei idei.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus