Trimite e-mail | Printeaza
Politic
07.11.2012

William H. Moser: „Barack Obama a fost declarat cîştigător al alegerilor prezidenţiale din SUA şi aş vrea ca noi toţi să-l felicităm pe Preşedintele SUA cu această victorie”

William H. Moser: „Barack Obama a fost declarat cîştigător al alegerilor prezidenţiale din SUA şi aş vrea ca noi toţi să-l felicităm pe Preşedintele SUA cu această victorie”

Prim-ministrul Vlad Filat a participat astăzi dimineaţa la evenimentul organizat de Ambasada SUA în Republica Moldova cu ocazia alegerilor prezidenţiale care au avut loc în SUA, indică un comunicat al guvernului.

Evenimentul a avut loc la Reşedinţa Ambasadorului SUA în R. Moldova, William  H. Moser, la el participînd Preşedintele ţării, Nicolae Timofti, Speakerul Marian Lupu, membri ai Guvernului, deputaţi, demnitari de stat, numeroşi reprezentanţi ai societăţii civile, jurnalişti.

La intrarea în locaţie, invitaţii au votat simbolic pentru cei doi candidaţi incluşi în cursa prezidenţială: Barack Obama şi Mitt Romney.

În luarea sa de cuvînt, William H. Moser a spus că alegerile prezidenţiale sînt extrem de importante pentru poporul american. Ambasadorul s-a referit la sistemul electoral din SUA, precizînd că acesta reprezintă un compromis al celor care au scris Constituţia SUA acum 200 de ani.

„Barack Obama a fost declarat cîştigător al alegerilor prezidenţiale din SUA şi aş vrea ca noi toţi să-l felicităm pe Preşedintele SUA cu această victorie”, a spus Ambasadorul.

William Moser a menţionat că societatea americană este divizată pe principii de partid, iar campania electorală pentru prezidenţialele din 2012 a fost cu multe emoţii.

„Totuşi, aş vrea să dau citire unui citat spus de către Steven Thaddeus după ce a pierdut alegerile prezidenţiale în faţa lui Abraham Lincoln. El a spus aşa: „Sentimentul de patriotism trebuie să prevaleze sentimentul de partid. Eu sînt cu Dvs., Dle. Preşedintele. Dumnezeu să binecuvînteze America”, a spus William Moser.

Premierul Vlad Filat a spus că alegerile prezidenţiale  din SUA sînt importante pentru întreaga lume.
„Preşedintele Obama a cîştigat alegerile, iar aceasta înseamnă victorie şi pentru bunul prieten al R. Moldova, Joseph Biden, vicepreşedinte al SUA. Sînt sigur că relaţiile moldo-americane se vor aprofunda şi mai mult şi vor cunoaşte o nouă ascensiune”, a spus Vlad Filat.

Prim-ministrul a mulţumit poporului american pentru suportul acordat cetăţenilor R. Moldova pe parcursul timpului.
„Dumnezeu să binecuvînteze SUA. Dumnezeu să binecuvînteze Republica Moldova”, a spus Vlad Filat. 
La finalul evenimentului, William Moser a dat citire rezultatului alegerilor simbolice. Conform acestora 118 voturi i-au revenit Preşedintelui SUA, Barack Obama, iar 18 – lui Mitt Romney.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus