Trimite e-mail | Printeaza
Diverse
06.11.2012

Ministerul Educaţiei a aprobat modificarea procedurii existente de înlocuire a actelor de studii, eliberate de instituţiile de învăţămînt din raioanele de Est ale Republicii Moldova

În contextul promovării măsurilor de consolidare a încrederii între cele două maluri ale Nistrului, Guvernul R. Moldova anunţă că Ministerul Educaţiei a aprobat modificarea procedurii existente de înlocuire a actelor de studii, eliberate de instituţiile de învăţămînt din raioanele de Est ale Republicii Moldova şi or. Bender

Prin modificarea propusă a fost simplificată modalitatea de perfectare a actelor recunoscute de studii, astfel încît originalul documentului de studii să nu fie retras titularului.

Reamintim, că autorităţile moldoveneşti au susţinut permanent dorinţa de continuare a studiilor sau integrare profesională în cîmpul muncii în Republica Moldova a absolvenţilor din stînga Nistrului. În acest scop nu există obstacole, fiind create diverse oportunităţi. Totodată, actele de studii eliberate de instituţiile de învăţămînt din regiunea transnistreană nu pot fi recunoscute pe plan internaţional. Din acest motiv, în cazul în care deţinătorii acestora decid să plece peste hotarele ţării atît la studii, cît şi pentru angajare în cîmpul muncii, respectivele documente sînt înlocuite la Chişinău cu acte tip aprobate de către Ministerul Educaţiei al R. Moldova.

În conformitate cu procedura modificată, documentele originale vor fi păstrate de către deţinători pentru a avea dovada instituţiei care le-a eliberat.

Ordinul va intra în vigoare la data publicării în „Monitorul Oficial”.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus