Link direct catre: https://www.interlic.mdhttp://www.interlic.md/2012-11-06/a-fost-lansat-serviciul-public-electronic-elicen-iere-27133.html
Data: Nov 6, 2012 (21:31)

A fost lansat serviciul public electronic „e-Licențiere”

Acesta este primul serviciu electronic lansat în 2012 pentru mediul de afaceri, care va fi disponibil 24 de ore din 24 pe site-ul servicii.gov.md. Noul serviciu „e-Licențiere” va ajuta mediul de afaceri să economisească timp la depunerea dosarului pentru obținerea licenței. De asemeena, acesta micșorează oportunitățile de corupere, îmbunătățește interacțiunea dintre autorități și oamenii de afaceri, reduce cheltuielile administrative și asigură transparența și eficiența instituțiilor publice.

În perioada ianuarie – octombrie 2012, Camera de Licențiere a eliberat 4673 licenţe, ceea ce înseamnă că media lunară este 467 licențe, iar media zilnică – 21 licențe. Atfel, prin aplicarea noului serviciu electronic, timpul de procesare a documentelor recepționate pentru eliberarea licențelor de activitate va fi redus considerabil, iar oamenii de afaceri nu vor mai pierde timp pentru a-și perfecta actele, ci vor avea posibilitate să-și organizeze timpul cu maxima eficiență.