Link direct catre: https://www.interlic.mdhttp://www.interlic.md/2012-11-05/mediatorii-shi-observatorii-in-procesul-de-reglementare-transnistreana-vor-vizita-chishinaul-shi-tir-27128.html
Data: Nov 5, 2012 (20:47)

Mediatorii şi observatorii în procesul de reglementare transnistreană vor vizita Chişinăul şi Tiraspolul

Preşedinţia Irlandeză a OSCE, împreună cu Misiunea OSCE în Moldova, vor organiza vizita de trei zile la Chişinău şi Tiraspol a mediatorilor şi observatorilor în procesul de reglementare transnistreană în formatul „5+2”, care începe pe, 5 noiembrie.

Reprezentanţi ai OSCE, Ucrainei, Rusiei, Statelor Unite ale Americii şi Uniunii Europene se vor întâlni cu oficiali de pe ambele maluri ale râului Nistru pentru a se documenta mai bine despre situaţia de la faţa locului.

Întâlniri cu oficiali de rang înalt de la Chişinău, precum Prim-ministrul Vlad Filat, Preşedintele Parlamentului Marian Lupu şi negociatorul principal din partea Moldovei Eugen Carpov vor avea loc la Chişinău pe 6 noiembrie. Pe 7 noiembrie, delegaţia va efectua o vizită la Tiraspol pentru a se întâlni cu liderul transnistrean Evghenii Şevciuc, negociatorul principal din partea Transnistriei, Nina Ştanschi şi co-preşedinţii grupurilor de lucru privind măsurile de consolidare a încrederii.