Trimite e-mail | Printeaza
Politic
02.11.2012

Întrevederea secretarului de stat Bogdan Aurescu cu şeful Misiunii OSCE în Republica Moldova, Jennifer Brush

Întrevederea secretarului de stat Bogdan Aurescu cu şeful Misiunii OSCE în Republica Moldova, Jennifer Brush

Secretarul de stat pentru afaceri strategice în Ministerul Afacerilor Externe al României Bogdan Aurescu a primit-o astăzi, 2 noiembrie 2012, pe Jennifer Brush, şeful Misiunii OSCE în Republica Moldova, aflată la Bucureşti în prima sa vizită de la preluarea mandatului.

Discuţiile au abordat perspectivele reglementării problemei transnistrene, procesul amplu de reforme în curs în Republica Moldova şi priorităţile de activitate, pentru perioada următoare, ale Misiunii OSCE la Chişinău.

În contextul analizării stadiului actual al dosarului transnistrean, secretarul de stat Bogdan Aurescu a subliniat că eforturile pentru găsirea unei soluţii politice trebuie să se ghideze, pe mai departe, după principiul respectării suveranităţii şi integrităţii teritoriale ale Republicii Moldova. Procesul de negocieri în curs (formatul '5+2') joacă, din această perspectivă, un rol unic în înregistrarea de progrese în această direcţie.

Partea română a evocat şi situaţia problematică a şcolilor cu grafie latină din regiunea transnistreană, salutând implicarea Misiunii pentru revenirea la normalitate, cât mai rapid posibil, a funcţionării acestora.

Secretarul de stat în MAE român a evidenţiat progresele vizibile marcate de Republica Moldova în procesul intern de reforme şi în consolidarea statului de drept, precum şi rezultatele obţinute în ultimii ani de autorităţile de la Chişinău pe linia integrării europene. A exprimat convingerea că aceste evoluţii îmbucurătoare vor servi drept catalizatori şi în procesul reglementării problemei transnistrene, în beneficiul stabilităţii regionale şi al prosperităţii pentru locuitorii de pe ambele maluri ale Nistrului.

Secretarul de stat Bogdan Aurescu a asigurat cu privire la întreg sprijinul părţii române pentru îndeplinirea mandatului ambasadorului Jennifer Brush în fruntea Misiunii OSCE în Republica Moldova.

Vizita şefului Misiunii OSCE în Republica Moldova se înscrie în procesul regulat de consultări al părţii române cu participanţii în formatul de negocieri '5+2' dedicat soluţionării dosarului transnistrean, informează un comunicat al MAE român.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus