Trimite e-mail | Printeaza
Economie
01.11.2012

Moldova și Turcia își consolidează cooperarea în domeniul construcțiilor

Moldova și Turcia își consolidează cooperarea în domeniul construcțiilor

Marcel Răducan ministrul Dezvoltării Regionale și Construcțiilor al Republicii Moldova și Mehmet Zafer ÇAĞLAYAN ministrul Economiei al Republicii Turcia semnează astăzi, la Ankara, un Protocolul de cooperare, în scopul dezvoltării şi consolidării relaţiilor în domeniul contractării serviciilor, inclusiv celor de consultanţă în domeniul ingineriei.
 
În conformitate cu documentul nominalizat părțile vor institui un Consiliu de consultări care va elabora un plan de acţiuni şi va adopta măsuri eficiente pentru dezvoltarea cooperării între instituțiile guvernamentale din aceste două țări, organizațiile profesionale sectoriale şi companiile tehnologic avansate, care oferă consultanţă în domeniul ingineriei (studii de prefezabilitate, fezabilitate, planificare urbană, cercetări de piaţă, design arhitectural, inginerie etc. ) și execută lucrări de construcție, precum și va promova și dezvolta programe de instruire pentru funcționarii publici din țara noastră, pentru a realiza schimbul de experiență în domeniul procurării lucrărilor și serviciilor în construcții.
 
Totodată, Consiliul se va întruni anual pentru a examina activitățile de cooperare și a extinde domeniul de aplicare a protocolului în funcţie de priorităţile politicilor comerciale respective.
 
Menționăm, că în perioada 1-2 noiembrie curent, Marcel Răducan ministrul Dezvoltării Regionale şi Construcţiilor participă în cadrul vizitei oficiale efectuate de Premierul Vlad Filat în Turcia.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus