Trimite e-mail | Printeaza
Politic
30.10.2012

Misiunea OSCE în Moldova susţine discuţii despre finanţarea partidelor politice

Misiunea OSCE în Moldova susţine discuţii despre finanţarea partidelor politice

Misiunea OSCE în Moldova, în colaborare cu Comisia Electorală Centrală, Institutul pentru Dezvoltare şi Iniţiative Sociale IDIS „Viitorul”, reprezentanţa în Moldova a Fundaţiei Internaţionale pentru Sisteme Electorale (IFES) şi organizaţia ne-guvernamentală Fundaţia Est-Europeană, au desfăşurat pe 30 octombrie 2012, în Chişinău, o conferinţă internaţională axată pe finanţarea partidelor politice.

Experţi locali şi internaţionali au discutat situaţia şi problemele asociate cu finanţarea partidelor politice, opţiunile pentru reformarea sistemului de finanţare publică, transparenţa finanţării partidelor politice şi propunerile pentru ridicarea nivelului de participare a femeilor în politică.

Participanţii au evidenţiat neajunsurile sistemului curent, inclusiv numărul mic de donatori, lipsa transparenţei şi a mecanismelor de dezvăluire a informaţiei, lipsa unui sistem eficient de control a partidelor politice şi a finanţării campaniilor electorale.

Conferinţa face parte din activităţile Misiunii OSCE pentru susţinerea proceselor democratice în ţară. Misiunea dispune de o experienţă vastă în colaborarea cu un număr mare de donatori din Moldova în chestiuni privind guvernarea şi supremaţia legii, inclusiv privind aplicarea finanţării transparente a partidelor politice.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus