Trimite e-mail | Printeaza
Politic
29.10.2012

Președintele Poloniei, Bronislaw Komorowski, va vizita la 3 decembrie Republica Moldova

Președintele Poloniei, Bronislaw Komorowski, va vizita la 3 decembrie Republica Moldova

Prim-ministrul Vlad Filat a avut astăzi, la Varşovia, o întrevedere cu Președintele Republicii Polone Bronisław Komorowski. Vlad Filat a precizat că țara noastră mizează și în continuare pe suportul Poloniei în dialogul cu Uniunea Europeană.

„Avansăm în negocierea Acordului de Asociere Republica Moldova - Uniunea Europeană, care include ca parte integrantă și crearea unei Zone de Comerţ Liber, Aprofundat şi Cuprinzător, precum şi în implementarea Planului de acţiuni privind liberalizarea regimului de vize cu UE. Obiectivul nostru este să finalizăm negocierile pînă la Summit-ul Parteneriatului Estic, care se va desfăşura la Vilnius în noiembrie 2013”, a spus Vlad Filat.

Cei doi oficiali au discutat și despre cooperarea economică. Vlad Filat a spus că Polonia este cel mai mare importator de vinuri moldoveneşti din Uniunea Europeană.

„Sperăm că organizarea celui de-al doilea for al oamenilor de afaceri moldo-polonez, planificat pentru perioada 4 decembrie curent, va contribui la intensificarea contactelor dintre mediul de afaceri din ambele ţări şi va stimula investiţiile poloneze în Moldova”, a spus Vlad Filat.

De asemenea, în aceiași perioadă de timp urmează să fie organizată următoarea şedinţă a Comisiei interguvernamentale moldo-polone pentru colaborare economică.

La rîndul său Bronislaw Komorowski a menționat că Polonia va susține și în continuare parcursul european al Republicii Moldova, precum și rezolvarea cît mai curîndă a diferendului transnistrean.

Pe data de 3 decembrie curent, Preşedintele Republicii Polone Bronislaw Komorowski urmează să întreprindă o vizită la Chişinău. Oficialul polonez a menționat că așteaptă cu mare interes să viziteze țara noastră pentru a contribui şi mai mult la aprofundarea relațiilor dintre cele două state, informează un comunicat al Guvernului.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus