Trimite e-mail | Printeaza
Politic
26.10.2012

O delegație parlamentară va efectua, în perioada 28-30 octombrie, două vizite oficiale, în Letonia și Estonia

O delegație a Parlamentului Republicii Moldova, condusă de Prim-vicepreședintele Vlad Plahotniuc, va efectua, în perioada 28-30 octombrie a.c., două vizite oficiale, în Letonia și Estonia. Temele de discuție anunțate vizează continuarea dialogului bilateral dintre Republica Moldova și cele două țări baltice, cooperarea în cadrul Parteneriatului Estic și schimbul de experiență la nivel parlamentar.

În Estonia, reprezentanții Parlamentului Republicii Moldova vor discuta despre intensificarea colaborării pe linie parlamentară cu omologul lui Vlad Plahotniuc, Laine Randjärv - Prim-vicepreședintele Riigikogu (Parlamentul estonian) și cu șefii Comisiilor parlamentare estoniene pentru Politică externă, Apărare și Afaceri europene. De asemenea, în Estonia este programată o întrevedere pe tema parteneriatelor dintre Republica Moldova și Școala diplomatică estoniană, Centrul de parteneriat estic estonian și Academia de guvernare electronică.

În Letonia, parlamentarii moldoveni vor avea întrevederi cu Solvita Aboltina - președinte al Saeima (Parlamentul Republicii Letonia), cu vicepreședintele Legislativului leton Andrejs Klementjevs, cu președintele Grupului de prietenie moldo-leton Karlis Engelis și cu șefii comisiilor parlamentare pentru relații internaționale și relații europene.

Potrivit lui Vlad Plahotniuc, experiența Letoniei și a Estoniei în îndeplinirea reformelor necesare aderării la Uniunea Europeană poate fi de ajutor țării noastre, care își dorește să devină membru al UE. Amintim că Estonia și Letonia au aderat la Uniunea Europeană în anul 2004.

Direcția comunicare și relații publice a Parlamentului Republicii Moldova va reveni cu informații, pe parcursul vizitelor oficiale.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus