Trimite e-mail | Printeaza
Diverse
23.10.2012

Ştefan Munteanu - noul director al întreprinderii de Stat "Poşta Moldovei"

Ştefan Munteanu - noul director al întreprinderii de Stat

Ministrul Tehnologiei Informaţiei şi Comunicaţiilor Pavel Filip a prezentat astăzi angajaţilor noul director general al ÎS Posta Moldovei, selectat în urma unui concurs public. Ştefan Munteanu are 33 de ani, este economist de specialitate şi a activat până acum în structurile bancare.

Ministrul TIC a menţionat că experienţa bancară îi va fi utilă noului director al întreprinderii, dat fiind că ÎS “ Poşta Moldovei”, cu o structură ramificată de oficii pe întreg teritoriul ţării, ar putea deveni o verigă de legătură între bănci şi cetăţeni. Spre exemplu, oamenii ar putea primi banii trimişi de rude de peste hotare la oficiul poştal din sat, fără a fi nevoiţi să se deplaseze în centrul raional. Pavel Filip a accentuat că în era tehnologiei informaţiei “Poşta Moldovei” trebuie să-şi restructureze activitatea, diversificând gama de servicii şi asigurând echilibrul necesar între calitate şi preţ.

“Până în 2020 ne propunem ca cetăţenii Republicii Moldova să utilizeze în interiorul ţării un singur document - buletinul de identitate . Celelalte certificate pe care le obţin de la autorităţile publice se vor regăsi în baza automatizată de date. În caz de necesitate, copiile certificatelor: cazier judiciar, date despre imobil, alte documente – vor fi obţinute la oficiile poştale”, a concretizat Pavel Filip.

Ministrul TIC a trasat două sarcini prioritare în faţa noii conduceri a întreprinderii: optimizarea activităţii structurii şi aplicarea unui management eficient.

Pe teritoriul țării sunt 1148 de oficii ale Întreprinderii de Stat „Poşta Moldovei”, unde activează peste 5400 de angajaţi. Anual factorii poştali transportă la destinaţie peste 48 milioane de scrisori şi colete.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus