Link direct catre: https://www.interlic.mdhttp://www.interlic.md/2012-10-22/vlad-filat-a-avut-astazi-o-convorbire-telefonica-cu-primministrul-federatziei-ruse-26949.html
Data: Oct 22, 2012 (19:33)

Vlad Filat a avut astăzi o convorbire telefonică cu Prim-ministrul Federaţiei Ruse

Prim-ministrul Republicii Moldova Vlad Filat a avut astăzi o convorbire telefonică cu Prim-ministrul Federaţiei Ruse Dmitri Medvedev. Cei doi Premieri au făcut o trecere în revistă a relaţiilor bilaterale, menţionînd dinamica pozitivă a acestora în ultima perioadă. În context, Premierul Vlad Filat i-a mulţumit Premierului Dmitri Medvedev pentru decizia de a  lansa activitatea Terminalului de la Breansk.

Referindu-se la colaborarea în domeniul energetic, Prim-ministrul Vlad Filat a prezentat punctul de vedere al Republicii Moldova, inclusiv referindu-se la decizia Ministerialei de la Budva (Muntenegru).

Cei doi Premieri au convenit că negocierile privind livrarea gazelor naturale în Republica Moldova vor continua, astfel încît un nou contract să fie semnat.

De asemenea, Vlad Filat şi Dmitri Medvedev au pledat pentru un dialog constructiv în continuare în scopul diversificării şi aprofundării relaţiilor dintre Republica Moldova şi Federaţia Rusă, informează Serviciul de presă al Guvernului.