Link direct catre: https://www.interlic.mdhttp://www.interlic.md/2012-10-22/iurie-leanca-participa-la-forumul-uemoldova-berlin-26948.html
Data: Oct 22, 2012 (12:09)

Iurie Leancă participă la Forumul UE-Moldova, Berlin

Ministrul Afacerilor Externe şi Integrării Europene, Iurie Leancă, întreprinde în perioada 22-23 octombrie 2012, o vizită la Berlin, ce include participarea la Forumul UE-Moldova.

Principalele subiecte de discuție din cadrul Forumului UE-Moldova vizează obiectivele de asociere politică și integrare economică în UE, politica externă și de securitate a UE în Europa de Est, reformele interne ajustate standardelor europene și implicarea societății civile în atingerea obiectivului de integrare europeană.

La dezbaterile din cadrul întrunirii vor participa Secretarul de Stat în Ministerul Federal al Afacerilor Externe al Germaniei, Emily Haber,  Comisarul pentru Extindere și Politica Europeană de Vecinătate, Stefan Fule, precum și numeroși reprezentanți ai cercurilor politice din Germania. 

Cu ocazia desfăşurării Forumului UE-Moldova, ministrul moldovean de Externe, Iurie Leancă, va avea întrevederi bilaterale cu ministrul federal al Afacerilor Externe, Guido Westerwelle, şi ministrul federal al Afacerilor Interne, Hans-Peter Friedrich, precum şi cu deputaţi din legislativul german şi reprezentanţi ai Cancelariei Federale.

Potrivit MAEIE, subiectele abordate de către părţi vor viza, în mod special, diversificarea relaţiilor moldo-germane, ca urmare a vizitei recente  la Chişinău a Cancelarului Federal german, Angela Merkel, agenda europeană a Republicii Moldova şi perspectivele dezvoltării dialogului moldo-comunitar, procesul de soluţionare a conflictului transnistrean şi evoluţiile recente în acest sens. De asemenea, în cadrul întrevederilor vor fi discutate posibilităţile de valorificare a asistenţei tehnice oferite Republicii Moldova, majorate în acest an de către Guvernul Federal al Germaniei.