Trimite e-mail | Printeaza
Economie
17.10.2012

Ministerul Economiei a revizuit prognoza macroeconomica pentru anul 2013 si va prezenta indicatorii prognozati saptamana viitoare

Ministerul Economiei a revizuit prognoza macroeconomica pentru anul 2013 si va prezenta indicatorii prognozati saptamana viitoare

Ministerul Economiei a transmis Parlamentului, Ministerelor şi instituţiilor centrale implicate în procesul bugetar o scrisoare prin care atenţionează asupra înrăutăţirii situaţiei macroeconomice în raport cu perioada în care a fost prezentat precedenta prognoză macroeconomică.

În strictă conformitate cu atribuţiile şi funcţiile delegate în cadrul procesului bugetar-fiscal, Ministerul Economiei nu a făcut decât să concretizeze indicatorii macroeconomici pe care este construită politica bugetar-fiscală. Scopul acestei acţiuni este de a păstra credibilitatea documentelor de politici promovate de Guvern în contextul în care şi instituţiile financiare internaţionale, inclusiv Fondul Monetar Internaţional, a diminuat prognoza ritmurilor de creştere economică la nivel mondial. 

Ministerul Economiei a procedat într-o manieră profesionistă şi responsabilă, care caracterizează toate acţiunile instituţiei, reacţionând la necesitatea de a revizui indicatorii macroeconomici în baza situaţiei reale.

De altfel, necesitatea de a reveni asupra indicatorilor macroeconomici pentru anul 2013 a fost anunţată de către viceprim-ministrul Valeriu Lazăr şi în procesul de elaborare a bugetului şi chiar în şedinţa de Guvern în care proiectul Legii bugetului pentru anul 2013 a fost aprobat.

În cadrul prezentării Moldova Economic Trends, săptămâna viitoare, viceprim-ministrul, ministrul Economiei, Valeriu Lazăr va oferi detalii.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus