Trimite e-mail | Printeaza
Politic
16.10.2012

Vlad Filat avut astăzi o întrevedere cu Primarul General al municipiului București

Vlad Filat avut astăzi o întrevedere cu Primarul General al municipiului București

Prim-ministrul Vlad Filat avut astăzi o întrevedere cu Primarul General al municipiului București, Sorin Oprescu. Edilul român a menționat că se află în vizită în țara noastră pentru a demara în orașul Chișinău lucrările de construcție a unui parc.

"Am venit de această dată împreună cu mai mulți specialiști din domeniu pentru a alege locul și a începe construcția unui parc. Îmi doresc să fac acest cadou chișinăuienilor din partea Bucureștiului în semn de prietenie dintre cele două orașe", a spus primarul municipiului București.

Cei doi oficiali au avut o discuţie amplă vizavi de proiectele de anvergură lansate în cele două state. În context, Prim-ministrul a spus că țara noastră este într-un amplu proces de reformare și modernizare.

"Pînă la sfîrșitul anului 2014 toate drumurile naționale din Republica Moldova vor fi reconstruite, iar ulterior vor fi reabilitate și cele de importanță regională. Am demarat mai multe proiecte importante în diverse domenii, mizăm pe parteneriate public-private și ne dorim să atragem cît mai mulți investitori străini în țara noastră", a spus Premierul.

Vlad Filat a mai specificat că obiectivele primordiale pentru următoarea perioadă de timp sînt finalizarea negocierilor Acordului de asociere cu Uniunea Europeană și obținerea regimului liberalizat de vize.

Prim-ministrul s-a referit şi la vizita pe care o va întreprinde mîine la București, unde va participa la Congresul Partidului Popular European, dar va avea și întrevederi cu Președintele României, Traian Băsescu și Prim-ministrul României, Victor Ponta, informează un comunicat al guvernului.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus