Trimite e-mail | Printeaza
Economie
16.10.2012

Vlad Filat a avut o întrevedere cu Antoni Peris, Directorul General al Activităţilor Reglementate a Corporaţiei „Gas Natural Fenosa”

Vlad Filat a avut o întrevedere cu Antoni Peris, Directorul General al Activităţilor Reglementate a Corporaţiei „Gas Natural Fenosa”

În cadrul întrevederii au fost abordate subiecte ce ţin de situaţia actuală din domeniul energetic şi proiectele care urmează a fi implementate în Republica Moldova în perioada imediat următoare.

Antoni Peris a spus că Republica Moldova şi regiunea în care se află ţara noastră este una de perspectivă pentru agenţii economici care activează în domeniul energetic.

„Sînt sigur că putem oferi mai multe servicii în zona respectivă, de aceea am dispus ca să fie elaborată o analiză a potenţialului în regiune, inclusiv în domeniul eficientizării consumului de energie electrică. În Spania, compania noastră a obţinut un contract pentru eficientizarea consumului energiei electrice a Ministerului Economiei. În rezultat, cheltuielile lunare ale Ministerului s-au redus cu 40%”, a menţionat Antoni Peris.

Prim-ministrul Vlad Filat a mulţumit companiei pentru eforturile depuse în asigurarea cetăţenilor Republicii Moldova cu energie electrică.

Premierul a menţionat că prioritatea Guvernului Republicii Moldova este de a-şi diversifica sursele de energie, iar în acest sens au fost întreprinse un şir de măsuri atît la nivel normativ, cît şi la nivel practic.

„Drept exemplu în acest sens poate servi gazoductul Iaşi-Ungheni, darea în exploatare a căruia este programată pentru luna noiembrie a anului 2013”, a subliniat Premierul.

Potrivit unui comunicat al Guvernului, Vlad Filat a spus că eficientizarea consumului de energie este o prioritate a Guvernului şi a salutat iniţiativa reprezentanţilor „Gas Natural Fenosa” de a implementa proiecte în acest domeniu.

„În ceea ce ţine de eficienţa energetică, sîntem deschişi pentru colaborare. Posibilitatea de a face economie în proporţie de 40 la sută nu trebuie să fie ignorată”, a mai subliniat Prim-ministrul.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus