Trimite e-mail | Printeaza
Politic
16.10.2012

Foşti lideri ai mai multor state participă la conferința internațională de lansare pentru R.Moldova a reţelei internaţionale „Liderii Angajaţi în Noile Democraţii / LEND”

Foşti lideri ai mai multor state participă la conferința internațională de lansare pentru R.Moldova a reţelei internaţionale „Liderii Angajaţi în Noile Democraţii / LEND”

Viceprim-ministrul, ministrul Afacerilor Externe şi Integrării Europene, Iurie Leancă, participă astăzi, 16 octombrie 2012, la conferinţa internaţională de lansare pentru Republica Moldova a reţelei internaţionale „Liderii Angajaţi în Noile Democraţii / LEND”, organizată în cadrul programelor de asistenţă oferite de Comunitatea Democraţiilor.

Evenimentul este organizat cu sprijinul Clubului de la Madrid, Guvernul Statelor Unite şi Guvernul Suediei. La conferinţă participă invitaţi de rang înalt precum dl Rexhep Meidani, preşedinte al Republicii Albania (1997-2002), dl. Emil Constantinescu, preşedinte al României (1996-2000), dl Petru Lucinschi, preşedinte al Republicii Moldova (1996-2001), dl Petre Roman, prim-ministru al României (1989-1991), conducerea Secretariatului Comunităţii Democraţiilor şi reprezentanţii din partea Republicii Moldova incluşi în reţeaua LEND.

Iurie Leancă a menţionat importanţa organizării pentru prima dată a unui astfel de eveniment în Republica Moldova şi va reitera disponibilitatea ţării noastre de a se implica activ în cadrul reţelei LEND, în calitate de prim stat inclus în acest proiect important.

Exemplul Republicii Moldova va fi urmat şi de ceilalţi membri ai Comunităţii Democraţiilor conectate la LEND.

Potrivit MAEIE, reţeaua LEND reprezintă o extensie electronică desfăşurată a Clubului de la Madrid, un for prestigios care întruneşte foşti lideri naţionali, angajaţi să ofere consultanţă democraţiilor emergente, oferind o platformă de facilitare a procesului de consultări în timp real între liderii „tinerelor democraţii” şi ale celor state care au finalizat cu succes tranziţia spre un stat cu democraţie consolidată. Reţeaua LEND, cu suportul tehnic oferit de compania Google, va institui un forum global pentru schimb de informaţie şi expertiză necesară liderilor pentru promovarea principiilor democratice, consolidării instituţiilor publice responsabile şi asigurării unei justiţii echitabile.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus