Trimite e-mail | Printeaza
Economie
15.10.2012

Ediţia a doua a misiunii de afaceri americane va avea loc la Chişinău, la începutul lunii noiembrie

Ediţia a doua a misiunii de afaceri americane va avea loc la Chişinău, la începutul lunii noiembrie

Camerele Americane de Comerţ din R. Moldova şi România, în parteneriat cu Organizaţia de Atragere a Investiţiilor şi Promovare a Exportului din R. Moldova organizează la Chişinău ediţia a doua a Misiunii de afaceri americane, ce va avea loc în perioada 7 – 9 noiembrie a.c.

În cadrul Misiunii de afaceri SUA la Chişinău au fost invitate să participe companiile-membre ale Camerei de Comerţ Americane din România şi alte companii de pe piaţa României, interesate de potenţialul pieţei din Republica Moldova, precum şi reprezentanţi ai mediului de afaceri din R. Moldova, care îşi doresc să stabilească relaţii de business cu companiile participante în cadrul Misiunii.

Activităţile Misiunii vor fi lansate printr-o conferinţă deschisă, ce va avea loc la 8 Noiembrie, în incinta Hotelului Leogrand.
ES Dl William Moser, Ambasador al SUA în Moldova, Marius Lazurcă, Ambasador al României în R. Moldova, Valeriu Lazăr, Viceprim-ministru, Ministrul Economiei vor fi oaspeţii de onoare, împreună cu reprezentanţi ai instituţiilor internaţionale din Moldova, precum Banca Mondială, BERD, USAID, reprezentanţi ai mediului de afaceri din Republica Moldova şi mass media.

În cadrul conferinţei companiile vor avea posibilitatea să se familiarizeze cu oportunităţile investiţionale din R. Moldova, cu politicile de atragere a investiţiilor străine ale Guvernului Moldovei, precum şi cu măsurile de încurajare a businessului autohton. O serie de companii, ce au experienţă de succes în derularea afacerilor în R. Moldova vor împărtăşi experienţa lor în domenii strategice cum ar fi: energie, infrastructură, oportunităţi de finanţare a afacerilor, regimul fiscal, cadrul juridic relevant şi alte subiecte de interes la cererea participanţilor la Misiune. Astfel, printre companiile care vor face prezentări pe aceste teme se numără Casa de avocatură Turcan Cazac, PricewaterhouseCoopers Moldova, Vernon David şi alţii.

Obiectivul Misiunii de Afaceri Americane de la Chişinău este de a oferi informaţii despre oportunităţile investiţionale şi condiţiile de derulare a afacerilor în Republica Moldova, precum şi de a sprijini potenţialii investitori de a-şi stabili contacte valoroase aici.

Misiunea de afaceri Americană la Chişinău a fost organizată în premieră în vara anului 2010, cu participarea a peste 24 de companii membre ale AmCham România.

Detalii cu privire la condiţiile de înregistrare şi participare în cadrul Misiunii sunt disponibile pe www.amcham.md.

 

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus