Link direct catre: https://www.interlic.mdhttp://www.interlic.md/2012-10-10/valentina-buliga-va-participa-la-lucrarile-celei-dea-iia-conferintze-a-minishtrilor-responsabili-pen-26806.html
Data: Oct 10, 2012 (21:00)

Valentina Buliga va participa la lucrările celei de-a II-a Conferinţe a Miniştrilor responsabili pentru Coeziunea Socială

Ministrul Muncii, Protecției Sociale și Familiei, Valentina Buliga, va  participa la cel de-al doilea for European pentru Coeziune Socială  cu genericul „A construi un viitor sigur pentru toţi”, care se va  desfășura în orașul Istanbul, Turcia, în perioada  11-12 octombrie 2012.

Reuniunea are menirea de a promova valorile fundamentale ale Consiliului Europei în sfera coeziunii, a standardelor sociale, strategiilor, recomandărilor şi planurilor de acţiune ale Organizaţiei. Scopul primordial constă în realizarea obiectivului "Investire în coeziunea socială – investire în stabilitate şi  bunăstarea societăţii”, prin prisma colaborării statelor membre ale Consiliului Europei, dezvoltarea cooperării cu organismele internaţionale, Europene şi regionale, consolidarea sistemelor naţionale de protecţie şi coeziune socială.

La for participă miniștri europeni pentru coeziune socială din țările membre ale Consiliului Europei. În sesiunea plenară din 11 octombrie  curent, Valentina Buliga va prezenta un raport cu genericul "Protecția grupurilor de persoane vulnerabile, în special, pe timp de criză". Valentina Buliga se va referi la obiectivele în politica socială a Republicii Moldova.

La 12 octombrie  2012 va fi semnată  Declarația  comună a Ministrilor Europeni pentru Coeziune Sociala din țările membre ale Consiliului Europei.

Totodată,  ministrul  Muncii, Protecției Sociale și Familiei al Republicii Moldova va avea o întîlnire bilaterală  cu ministrul Muncii și Securității Sociale al Turciei, dl Faruk Celik pentru a discuta oportunitatea negocierii unui Acord în domeniul Securității Sociale între cele două state.

Amintim că prima Conferinţă în sfera Coeziunii Sociale, a fost organizată  la Moscova, Federaţia Rusă în perioada 26-27 februarie 2009. Ea a rezultat în elaborarea unei noi Strategii în domeniul coeziunii sociale în sec.XXI şi a fost elaborat proiectul Planului de Acţiune în domeniu,ce instituie obiectivele  de acţiune de perspectivă în domeniul coeziunii sociale, plasate pe agenda de acţiune a statelor europene.