Trimite e-mail | Printeaza
Economie
10.10.2012

Proiectul de lege privind întroducerea taxei pentru folosirea drumurilor din R. Moldova de către autovehiculele neînmatriculate în ţară, blocat în comisiile Parlamentului

Proiectul de lege privind întroducerea taxei pentru folosirea drumurilor din R. Moldova de către autovehiculele neînmatriculate în ţară, blocat  în comisiile Parlamentului

Comisia Securitate Naţională, Apărare şi Ordine Publică a Parlamentului a respins în cadrul şedinţei de astăzi, la propunerea lui Mihai Godea, proiectul de Lege care prevedea introducerea taxei pentru folosirea drumurilor din Republica Moldova de către autovehiculele neînmatriculate în ţară, care intră pe teritoriul Republicii Moldova sau îl tranzitează (vinieta).

Amintim opiniei publice că Partidul Acţiunea Democratică a atenţionat asupra faptului că potrivit proiectului de Lege 2120, taxa de drum impusă automobilelor înmatriculate peste hotare este mult mai mare decât în orice stat european: pentru 3 zile – 7 euro, pentru 30 zile – 65 euro şi 380 euro – pentru 180 de zile.

Anterior, vicepreşedintele Partidului Acţiunea Democratică, Viorel Chivriga, a declarat că Proiectul de lege nu a fost însoţit de analize serioase de impact şi de evaluări ale consecinţelor aplicării sale în condiţiile Republicii Moldova, care nu dispune de autostrăzi şi în care există un număr enorm de cetăţeni moldoveni plecaţi peste hotare, care contribuie considerabil la întreţinerea statului şi a funcţionarilor acestuia. Or, anume migranţii vor fi cei care vor avea de suferit direct după introducerea acestei taxe.

La începutul actualei sesiuni parlamentare, Mihai Godea, preşedintele Partidului Acţiunea Democratică a declarat că formaţiunea pe care o conduce îşi asumă ca obiectiv major să asigure respectarea drepturilor migranţilor moldoveni şi a rudelor rămase acasă. „Pentru acest obiectiv vom folosi toate pârghiile juridice şi politice care ne stau la îndemână.”, a subliniat liderul PAD care a avertizat că alianţa de la guvernare încearcă să ajungă şi la buzunarele cetăţenilor moldoveni aflaţi peste hotare, informează Serviciul de presă al Partidului Acţiunea Democratică.

cuvinte-cheie:

Comentarii (1)

 

Sus