Trimite e-mail | Printeaza
IT
10.10.2012

De la 1 decembrie, posesorii de vehicule vor primi certificate de înmatriculare de tip nou

De la 1 decembrie, posesorii de vehicule vor primi certificate de înmatriculare de tip nou

Decizia a fost aprobată astăzi de Guvern. Proiectul privind aplicarea certificatelor de înmatriculare a vehiculelor de tip nou a fost elaborat de Ministerul Tehnologiei Informaţiei şi Comunicaţiilor în scopul ajustării cadrului naţional la prevederile Directivei Consiliului Uniunii Europene, implementarea tehnologiilor avansate şi sporirea gradului de protecţie a documentelor. Noul certificat de înmatriculare a vehiculului reprezintă o cartelă de plastic (dimensiunea 54 mm-85,6 mm) în format ID-I.

În conformitate cu exigenţele Consiliului Uniunii Europene, lista datelor din noul certificat va fi suplinită cu informaţia privind drepturile asupra vehiculului, perioada valabilităţii documentului, data înmatriculării, date tehnice (greutatea unităţii de transport, numărul de locuri pe scaune). Certificatului i se atribuie statut de document oficial de stat care confirmă înmatricularea vehiculului şi evidenţa acestuia în Registrul de stat al transporturilor, a informat ministrul Tehnologiei Informaţiei şi Comunicaţiilor Pavel Filip.

Certificatul provizoriu (dimensiunea 80mm -105mm) va fi realizat pe suport de hârtie cu semne de protecţie şi va fi eliberat pentru automobilele persoanelor care din considerente religioase au refuzat numărul de identificare de stat (INDP). Documentul provizoriu va confirma înmatricularea maşinii şi va permite titularului folosirea acesteia doar pe teritoriul Republicii Moldova.

Pentru mijloace de transoprt ce vor fi exportate din ţară vor fi eliberate certificate de înmatriculare provizorii şi plăci de înmatriculare „tranzit”.

Implementarea acestui proiect nu necesită cheltuieli financiare din bugetul de stat şi nu va influenţa preţul de perfectare a certificatelor de înmatriculare. Documentul va întra în vigoare de la 1 decembrie.

Certificatele de înmatriculare de model vechi vor rămâne în uz până la expirarea valabilităţii acestora.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus