Trimite e-mail | Printeaza
Economie
09.10.2012

O misiune a Băncii Centrale a Olandei se află în vizită de lucru la Banca Naţională a Moldovei

O misiune a Băncii Centrale a Olandei se află în vizită de lucru la Banca Naţională a Moldovei

În perioada 8-12 octombrie 2012 o misiune a Băncii Centrale a Olandei, condusă de domnul Carel van den Berg, se află în vizită de lucru la Banca Naţională a Moldovei.

Echipa Băncii Centrale a Olandei este compusă din reprezentanți cu experiență vastă în domeniul stabilității financiare, supravegherii și reglementării bancare, precum și în domeniul supravegherii activității prestatorilor serviciilor de plată şi emitenţilor de monedă electronică.

Scopul vizitei este evaluarea activităților de bază ale Băncii Naţionale a Moldovei şi identificarea necesităţilor de asistenţă tehnică, care ar putea fi oferită de către Banca Centrală a Olandei.

Concluziile misiunii de evaluare vor avea un rol esenţial în fundamentarea sistemului de supraveghere bancară, iar cele mai bune practici vor fi aplicate la implementarea prevederilor Basel II în legislația internă, în domeniul stabilității financiare, în procesul de ameliorare a sistemelor de supraveghere a activității prestatorilor serviciilor de plată, informează Serviciul de presă al Băncii Naționale a Moldovei.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus