Trimite e-mail | Printeaza
Social
09.10.2012

În luna noiembrie curent vor fi eliberate primele cartele unice electronice ale membrilor de sindicat

În luna noiembrie curent vor fi eliberate primele cartele unice electronice ale membrilor de sindicat

În cadrul unei conferinţe de presă de marţi, 9 octombrie, conducerea Confederaţiei Naţionale a Sindicatelor din Moldova (CNSM) şi cea a băncii comerciale „Unibank" au anunţat despre demararea etapei de realizare a cartelei electronice „SINDICARD".

Proiectul „SINDICARD" va fi creat de CNSM în colaborare cu „Unibank" - banca care va emite cartela.

Cartela electronică va avea funcţie triplă. Pe lângă faptul că în acest mod beneficiarul îşi va legitima apartenenţa la sindicat, aceasta va servi drept card de debit, dar şi de reduceri la un şir de produse şi servicii prestate de către partenerii CNSM. De asemenea, prin intermediul cartelei membrii de sindicat vor putea beneficia de condiţii speciale la creditare.

Astfel, membrul de sindicat va avea o serie de facilităţi la achitarea costurilor pentru consultaţii juridice, reduceri la servicii balneoclimaterice, investigaţii medicale, comunicaţii, benzinării, supermarkete, farmacii, săli de fitness, şi la alte servicii.

Cartela  va avea o valabilitate de cinci ani, aceasta putându-se reînnoi la expirarea perioadei de valabilitate.

Potrivit preşedintelui CNSM, Oleg Budza, cartela va fi un produs inovaţional, care va fi deosebit de util şi comod în viaţa de zi cu zi a membrilor de sindicat. „Acesta este un proiect social, orientat spre susţinerea membrilor noştri. Ştim că pentru ei, în condiţiile social-economice de astăzi, serviciile respective înseamnă foarte mult, acestea permiţându-le să facă economii considerabile", a comunicat liderul CNSM.

„Proiectul pilot va fi lansat în luna noiembrie curent în Chişinău, prin emiterea a 20 mii de cartele. Reducerile vor constitui între 3% şi 30%, pentru cei care plătesc cotizaţii la sindicate acestea fiind semnificative", a spus preşedintele CNSM, Oleg Budza.

La rândul său, Dumitru Ţugulschi, preşedintele „Unibank", a precizat că banca va investi în proiectul dat peste 1mln de euro.

Ţugulschi a afirmat că până în prezent s-au dus negocieri cu un şir de companii, potenţiali parteneri ai proiectului, din diferite domenii de activitate, iar într-o lună va fi creat şi un site special, unde va fi publicată lista punctelor comerciale care vor oferi reduceri şi valoarea concretă a acestora.

În perspectivă, CNSM îşi propune să sporească numărul beneficiarilor şi spectrul de servicii acordate prin intermediul cartelei electronice, sporind şi numărul de parteneri.

CNSM este unicul centru sindical inter-ramural, care întruneşte circa 500 mii de membri din 29 de organizaţii sindicale ramurale naţionale. Din februarie 2010 CNSM a devenit membru al Confederaţiei Internaţionale a Sindicatelor (ITUC), care întruneşte în rândurile sale 311 centre sindicale naţionale din 155 de ţări şi regiuni cu numărul total de 175 milioane de membri.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus