Trimite e-mail | Printeaza
Economie
08.10.2012

Valeriu Lazăr va efectua o vizită de lucru la Milano, Italia

Valeriu Lazăr va efectua o vizită de lucru la Milano, Italia

În perioada 10-12 octombrie, viceprim-ministrul, ministrul Economiei, Valeriu Lazăr, va efectua o vizită de lucru la Milano, Italia. În cadrul vizitei, vicepremierul va semna contractul pentru chiria pavilionului moldovensc în cadrul expoziţiei World Expo 2015, ce se va desfăşura la Milano, ministrul Economiei fiind comisar naţional pentru organizarea acestei expoziţii.

Reuniunea ţărilor participante la World Expo 2015 se convoacă pentru a discuta regulile de participare la expoziţie, progresul lucrărilor de construcţie a pavilioanelor naţionale, conceptele de promovare ale participanţilor, dar şi detalii privind evoluţiile internaţionale legate de tematica expoziţiei, care va avea sloganul „Hrănirea planetei, energie pentru viaţă”. 

Expoziţia se va desfăşura în perioada 1 mai – 31 octombrie 2015, iar Republica Moldova îşi va promova, în cadrul acesteea, imaginea de ţară cu potenţial de producere a bunurilor alimentare ecologice şi de calitate.

Viceprim-ministrul va fi însoţit de un grup reprezentantiv de oameni de afaceri, care vor participa la un Forum al oamenilor de afaceri din Moldova şi din Italia, la care şi-au confirmat participarea 17 companii moldoveneşti şi mai multe companii şi importante asociaţii de business din Italia. Printre acestea se numără Unioncamera Lombardia (asociaţie a 12 Camere de Comerţ din regiunea Lombardia), Confanpi - Confederaţia italiană a întreprinderilor mici şi mijlocii, Assolombarda (subdiviziune teritorială a Confindustria), etc.

Potrivit Ministerului Economiei, de rând cu companiile moldoveneşti, la Forum vor participa şi reprezentanţi ai Zonelor Economice Libere din Ungheni şi Bălţi, ai parcurilor industriale Tracom şi Răut, ai Agenţiei pentru Eficienţă Energetică, Organizaţiei pentru Atragerea Investiţiilor şi Promovarea Exporturilor (MIEPO), etc.

Totodată, sunt programate vizite la o serie de întreprinderi italiene, întrevederi bilaterale cu oficialităţi din Italia şi o întâlnire cu moldovenii stabiliţi în Italia.

cuvinte-cheie: World Expo 2015 | Valeriu | Lazăr

Comentarii (0)

 

Related news

Sus