Trimite e-mail | Printeaza
Economie
08.10.2012

Fermierii au primit 58 de tractoare din cea de-a noua tranşă a Proiectului 2KR

Fermierii au primit 58 de tractoare din cea de-a noua tranşă a Proiectului 2KR

Prim-ministrul Vlad Filat a participat astăzi la ceremonia de  transmitere a tehnicii agricole procurate din cea de-a noua tranşă oferită în cadrul Proiectului de Asistenţă Japoneză pentru Fermierii Neprivelegiaţi din Moldova (2KR).

În cadrul acestei tranşe, fermierii au primit 58 de tractoare de marca “Belarus – 82.1”. În total, prin intermediul acestui proiect,  pînă acum fermierii din Republica Moldova au primit circa 6500  unităţi de tehnică agricolă, în mediu cîte 4 la fiecare localitate din ţara noastră.

Ambasadorul Extraordinar şi Plenipotenţiar al Japoniei în Republica Moldova cu sediul la Kiev, Toichi Sakata, a spus că proiectul “2KR” este implementat în Republica Moldova din anul 2000.

Vlad Filat a precizat că Proiectul de Asistenţă Japoneză pentru Fermierii Neprivelegiaţi din Moldova este unul foarte important pentru ţara noastră, căci, graţie acestuia, au fost create peste 18 mii de locuri de muncă noi, iar cele 6500 unităţi de tehnică agricolă permit prelucrarea a peste 400 de mii de hectare de teren agricol.

“Ţara noastră şi nemijlocit sectorul agricol trece printr-o perioadă dificilă ca urmare a secetei fără precedent din acest an, dar sîntem şi în faţa unei etape noi, de perspectivă. Astfel, alocările din bugetul de stat pentru sectorul agricol vor constitui 722 milioane lei, iar în anul viitor vom lansa proiecte pilot „EMPARD”  şi vă îndemn, stimaţi agricultori, să vă pregătiţi bine pentru ca în anul 2014 să aveţi toate capacităţile necesare pentru a atrage fondurile europene care vor fi disponibile”, a precizat Premierul.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus