Trimite e-mail | Printeaza
Diverse
06.10.2012

Ministrul Justiției, Oleg Efrim, a suspendat activitatea unui executor judecătoresc, acuzat de Procuratura Anticorupție de delapidare și fals în acte publice

Ministrul Justiției, Oleg Efrim, a suspendat activitatea unui executor judecătoresc, acuzat de Procuratura Anticorupție de delapidare și fals în acte publice

Activitatea executorului judecătoresc Ruslan Gorobeț a fost suspendată, printr-un ordin semnat astăzi de ministrul Justiției, Oleg Efrim, la cererea Procuraturii Anticorupție, care i-a instrumentat un dosar penal pentru delapidarea averii străine și fals în acte publice.

Potrivit unui demers adresat Ministerului Justiției de Procuratura Anticorupție, activând în calitate de executor judecătoresc, Ruslan Gorobeț și-a însușit între 2009 și 2011 importante sume de bani în lei și valută străină, pe care le-a preluat în baza a 25 de titluri de executare privind confiscarea unor sume bănești, păstrate în calitate de corpuri delicte la CCCEC, Procuratura Anticorupție, Judecătoria Buiucani și Judecătoria Militară. Astfel, Ruslan Gorobeț nu ar fi depus în conturile bancare, în termenul prevăzut de lege, o sumă de peste 53 de mii de euro, alți peste 7 mii de dolari, precum și peste 11 mii de lei. După pornirea urmăririi penale, pentru a evita răspunderea, acesta a predat totuși aceste sume, prezentând însă alte bancnote decât cele ridicate și care constituiau corpuri delicte.

Tot el, este acuzat că a efectuat înscrisuri vădit denaturate într-un titlu de executare, prin intermediul căruia și-ar fi însușit alți 6 mii de dolari de la Judecătoria Militară. Și aceștia au fost ulterior, după pornirea cauzei penale, depuși într-un cont bancar, dar, de asemenea, în alte bancnote decât cele ridicate în calitate de corpuri delicte.

Procuratura Anticorupție mai menționează că la 27 septembrie 2012 lui Ruslan Gorobeț i-a fost înaintată învinuirea de comitere a infracțiunilor de delapidare și fals în acte publice, iar la etapa actuală a procesului penal, pentru a evita influențarea martorilor sau a persoanelor care dispun de date cu privire la comiterea acestei infracțiuni în calitatea sa de executor judecătoresc, este rezonabilă suspendarea lui Ruslan Gorobeț din funcție.

Luând în considerație cele expuse mai sus, ministrul Justiției a dat curs acestui demers și a dispus, în paralel, transmiterea materialelor în atenția Colegiului disciplinar al executorilor, care va examina faptele expuse și decide dacă acesta poate fi supus unei pedepse disciplinare, informează Minisrterul Justitiei.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus