Link direct catre: https://www.interlic.mdhttp://www.interlic.md/2012-10-04/pentru-reparatzia-capitala-a-pavilionului-nr-10-din-cadrul-centrului-de-expozitzii-shi-comertz-moldo-26737.html
Data: Oct 4, 2012 (18:38)

Pentru reparaţia capitală a Pavilionului nr. 10 din cadrul Centrului de Expoziţii şi Comerţ „Moldova” sunt necesare circa 20 mln. dolari SUA

Guvernul Republicii Moldova a aprobat miercuri, 3 octombrie 2012, proiectul  Hotărârii de Guvern cu privire la desemnarea organului împuternicit al Republicii Moldova pentru crearea Centrului de Expoziţii şi Comerţ „Moldova” pe teritoriul Centrului de Expoziţii al Federaţiei Ruse în  Moscova. Proiectul a fost elaborat de către Ministerul Economiei.
 
Prin acest proiect Ministerul Economiei deleagă funcţiile de promovare a intereselor economice ale Republicii Moldova,  în crearea şi operarea Centrului expoziţional din Federaţia Rusă, societăţii pe acţiuni cu capital integral de stat CIE „MOLDEXPO”.
 
Motivul luării unei astfel de decizii a fost cauzat de lipsa  ofertelor de participare  la Concursul internaţional privind selectarea investitorului pentru crearea Centrului „Moldova”, organizat de Ministerul Economiei în perioada 8 iunie -12 septembrie 2012.
 
 În acest context, pentru a nu pierde  şansa unică de promovare a produselor moldoveneşti pe una din cele mai mari pieţi de desfacere din lume, Ministerul Economiei a propus desemnarea CIE „MOLDEXPO” drept organ împuternicit al Republicii Moldova să încheie cu Agenţia pentru Gestionarea Proprietăţii de Stat din Federaţia Rusă contractele de arendă a obiectului şi a terenului aferent. După semnarea acestora ”MOLDEXPO” va lansa noi invitații către potențialii investitori pentru crearea Centrului „Moldova”.
 
Potrivit Ministerului Economiei, conform estimărilor prealabile sursele financiare necesare pentru reparaţia capitală a Pavilionului nr. 10  din cadrul Centrului de Expoziţii şi Comerţ „Moldova” sunt de circa 20 mln. dolari SUA.