Trimite e-mail | Printeaza
Politic
03.10.2012

Nicolae Timofti a avut o intrevedere cu raportorii APCE pentru Republica Moldova, Lise Christoffersen și Piotr Wach

Nicolae Timofti a avut o intrevedere cu raportorii APCE pentru Republica Moldova, Lise Christoffersen și Piotr Wach

Președintele Republicii Moldova, Nicolae Timofti, a avut o întrevedere la sediul Consiliului Europei de la Strasbourg cu raportorii Adunării Parlamentare a Consiliului Europei pentru Republica Moldova, Lise Christoffersen și Piotr Wach.

Șeful statului i-a informat pe raportorii APCE despre eforturile autorităților de la Chișinău de a reforma justiția din țara noastră și a menționat în context modificările legislative recente prin care judecătorii care comit fapte de corupție sunt lipsiți de imunitate pentru a fi anchetați. De asemenea, președintele Timofti a vorbit pe larg despre necesitatea de a fi reformată procuratura care păstrează încă, în opinia șefului statului, reminiscențe din perioada sovietică.

Raportorii APCE s-au arătat impresionați de evoluția Republicii Moldova în ceea ce privește aplicarea reformelor, pe care ei le vor monitoriza îndeaproape peste 10 zile, cu ocazia unei vizite pe care o vor efectua în Republica Moldova. Raportorul APCE Piotr Wach l-a rugat pe șeful statului să perceapă monitorizarea țării de către APCE ca pe un ajutor acordat Republicii Moldova.

Președintele Timofti a consimțit că analiza obiectivă a APCE va fi în beneficiul Republicii Moldova și a instituțiilor sale aflate în curs de reformare, informează Serviciul de presă al Președinției Republicii Moldova.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus