Link direct catre: https://www.interlic.mdhttp://www.interlic.md/2012-10-02/pre-edintele-asocia-iei-transportatorilor-priva-i-va-comparea-in-instantza-sub-acuzatzia-de-luare-de-26686.html
Data: Oct 2, 2012 (11:40)

Președintele Asociației Transportatorilor Privați, va compărea în instanţă sub acuzaţia de luare de mită

Procuratura Anticorupţie a finalizat urmărirea penală şi a expediat în instanţa de judecată cauza penală de învinuire de luare de mită a Directorul firmei deţinătoare a mai multor rute de transport urban de pasageri din capitală.

Din datele procurorilor rezultă că pe 5 mai curent, învinuitul ar fi extorcat şi primit 300 de euro mită de la proprietarul unui microbuz pentru a accepta şi opera modificările necesare, şi a-i permite noului proprietar să activeze în continuare pe ruta 105 din mun. Chişinău. Iniţial, proprietarul microbuzului, la insistenţa învinuitului, i-a oferit 200 euro, însă, acesta a extorcat încă 100 euro, invocînd că trebuie să se împartă şi cu alte persoane.

Învinuitul, care este şi Preşedinte al Asociaţiei Transportatorilor Privaţi, a fost prins în flagrant în biroul său de serviciu imediat după primirea sumei de la proprietarul microbuzului.

Urmărirea penală a fost efectuată într-un termen de aproximativ 5 luni.

Cauza penală a fost expediată pentru examinare Judecătoriei sectorului Buiucani, informează Serviciul de presă al Procuraturii Generale.