Trimite e-mail | Printeaza
Diverse
02.10.2012

Președintele Asociației Transportatorilor Privați, va compărea în instanţă sub acuzaţia de luare de mită

Președintele Asociației Transportatorilor Privați, va compărea în instanţă sub acuzaţia de luare de mită

Procuratura Anticorupţie a finalizat urmărirea penală şi a expediat în instanţa de judecată cauza penală de învinuire de luare de mită a Directorul firmei deţinătoare a mai multor rute de transport urban de pasageri din capitală.

Din datele procurorilor rezultă că pe 5 mai curent, învinuitul ar fi extorcat şi primit 300 de euro mită de la proprietarul unui microbuz pentru a accepta şi opera modificările necesare, şi a-i permite noului proprietar să activeze în continuare pe ruta 105 din mun. Chişinău. Iniţial, proprietarul microbuzului, la insistenţa învinuitului, i-a oferit 200 euro, însă, acesta a extorcat încă 100 euro, invocînd că trebuie să se împartă şi cu alte persoane.

Învinuitul, care este şi Preşedinte al Asociaţiei Transportatorilor Privaţi, a fost prins în flagrant în biroul său de serviciu imediat după primirea sumei de la proprietarul microbuzului.

Urmărirea penală a fost efectuată într-un termen de aproximativ 5 luni.

Cauza penală a fost expediată pentru examinare Judecătoriei sectorului Buiucani, informează Serviciul de presă al Procuraturii Generale.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus