Trimite e-mail | Printeaza
Diverse
02.10.2012

Poliţist cercetat penal pentru corupere pasivă

Un ofiţer superior de urmărire penală al Serviciului accidente rutiere din cadrul Comisariatului General de Poliţie Chişinău este învinuit de procurori de comiterea coruperii pasive.

Potrivit Procuraturii Anticorupţie, poliţistul avea în gestiune examinarea unui caz de accident rutier din capitală, în urma căruia a fost tamponat un pieton.

Accidentul s-a produs la 11 iulie curent pe bulevardul Dacia. Şoferul care se afla la volanul unui microbuz de model „Mercedes” a accidentat un bărbat, ca urmare ultimul s-a ales cu vătămări corporale.

În august curent, aflându-se în biroul său de serviciu, ofiţerul a extorcat de la şoferul vinovat de producerea accidentului suma de 5 mii lei pentru a nu porni urmărirea penală.

La demersul procurorului, poliţistul a fost suspendat provizoriu din funcţie până la pronunţarea sentinţei în instanţa de judecată pe acest caz.

Astăzi, procurorii au finalizat urmărirea penală pe acest caz şi au trimis cauza penală spre examinare Judecătoriei sect. Centru, informează Serviciul de presă al Procuraturii Generale.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus