Trimite e-mail | Printeaza
Politic
02.10.2012

Eugen Carpov a avut ieri o întrevedere cu Ambasadorul Extraordinar şi Plenipotenţiar al Federaţiei Ruse în Republica Moldova

Eugen Carpov a avut ieri o întrevedere cu Ambasadorul Extraordinar şi Plenipotenţiar al Federaţiei Ruse în Republica Moldova

Viceprim-ministrul Republicii Moldova, Eugen Carpov, a avut ieri, 1 octombrie, o întrevedere cu Ambasadorul Extraordinar şi Plenipotenţiar al Federaţiei Ruse în Republica Moldova, E.S. Farid Muhamedşin.

Discuţiile s-au axat pe aspecte ce ţin de relaţiile bilaterale între Republica Moldova şi Federaţia Rusă, atât în domeniul economic, social, cultural cât şi ce ţin de reglementarea conflictului transnistrean.

Interlocutorii au făcut un schimb de opinii privind ultimele evoluţii ale negocierilor în formatul "5+2", promovarea măsurilor de încredere între cele două maluri ale Nistrului, asigurarea libertăţii circulaţiei ş.a. În acest sens, Vice-premierul a pledat pentru necesitatea aprofundării dialogului între cele două state, în conformitate cu prevederile Tratatului de bază moldo-rus şi alte documente bilaterale în vigoare, astfel ca să fie identificată cât mai curând o  soluţie durabilă a conflictului, în baza respectării principiilor suveranităţii şi integrităţii teritoriale ale Republicii Moldova.

Cu referire la operaţiunea de pacificare de pe Nistru, Eugen Carpov a menţionat că după 20 de ani de la instituire, este necesar ca aceasta să contribuie la o apropiere între malurile râului Nistru, să promoveze procese de reabilitare post-conflict, restabilirea legăturilor existente anterior în toate domeniile, la conciliere între locuitorii de pe întreg teritoriul ţării.

La final, Eugen Carpov i-a mulţumit oaspetelui pentru poziţia oficială declarată de către Federaţia Rusă în raport cu procesul de soluţionare a conflictului transnistrean. La rândul său, Ambasadorul a reconfirmat că Federaţia Rusă este interesată de aprofundarea colaborării cu Republica Moldova, subliniind necesitatea intensificării dialogului pe toate domeniile, inclusiv şi în problematica transnistreană, informează Biroul pentru reintegrare.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus