Link direct catre: https://www.interlic.mdhttp://www.interlic.md/2012-10-02/compania-it-endava-sia-inaugurat-astazi-noul-sediu-de-la-chi-inau-cifra-de-afaceri-anuala-fiind-de-2-26689.html
Data: Oct 2, 2012 (13:01)

Compania IT Endava si-a inaugurat astăzi noul sediu de la Chișinău, cifră de afaceri anuală fiind de 29,8 milioane de lire sterline sau 37 de milioane de Euro

Noul sediu al „Endava” are 2200 metri pătraţi, amplasat pe 9 etaje, cu  o capacitate de extindere de pînă la 400 de persoane în Chişinău. Noul sediu e gândit în baza conceptelor din Occident și are 6 săli de conferinţe şi spaţiu dedicat pentru training-urile din cadrul Endava University, dar şi diverse spaţii de relaxare pentru angajaţi.

Vasile Nedelciuc, Președinte al Consiliului Director „Endava” Moldova, a spus că compania activează deja de 12 ani, fiind iniţiată în Republica Moldova, iar la moment mai are oficii în SUA, Marea Britanie şi România. În total, „Endava” are peste 1000 angajaţi, dintre care 250 se află în Republica Moldova. El a spus că noul sediu va permite majorarea numărului de angajaţi pînă la 300 în anul 2013 și pînă la 400 în următorii ani.

John Cotterell, director Executiv „Endava”,  a spus că cifră de afaceri anuală este de 29,8 milioane de lire sterline sau 37 de milioane de Euro, iar compania s-a impus ca un lider în furnizarea serviciilor IT. La moment, compania livrează din R. Moldova în jur de 50 de proiecte în principal pentru clienți din sectorul financiar şi servicii online din SUA şi Marea Britanie, dar și proiecte destinate clienţilor locali din sectorul bancar şi cel public. El a menţionat că printre clienţii „Endava” se numără patru din cele mai de top bănci din lume.

Prezent la eveniment, Vlad Filat a spus că „Endava” a făcut încă un pas nu doar în dezvoltarea sa, ci a întregului sector IT.

„În industria IT la moment activează cca 20 de mii de persoane, dintre care 6 mii  elaborează soft-uri. Noi ne mîndrim că acest domeniu este unul competitiv, iar specialiştii noştri se bucură de apreciere în toată lumea”, a spus Vlad Filat.

Premierul a precizat că, pentru anul de studii 2012-2013, statul a acordat 2265 de burse pentru admiterea studenților la profil IT. În acest an „Endava” a angajat 25 de tineri absolvenţi, informează un comunicat al Guvernului.