Trimite e-mail | Printeaza
Politic
01.10.2012

Nicolae Timofti a avut astăzi o întrevedere cu ambasadorul Statelor Unite ale Americii la Chișinău

Președintele Republicii Moldova, Nicolae Timofti, a avut astăzi, 1 octombrie a.c., o întrevedere cu ambasadorul Statelor Unite ale Americii la Chișinău, Excelența sa William H. Moser, cu care a discutat despre participarea țării noastre la Inițiativa Globală pentru Operațiuni de menținere a păcii, finanțată de guvernul american.

În cadrul acestei inițiative Republica Moldova va beneficia de fonduri în sumă totală de 1 milion 600 de mii de dolari, destinaţi dezvoltării infrastructurii de antrenament a Armatei Naţionale, în special a celei de la Baza militară de instruire de lângă localitatea Bulboaca.

Președintele Timofti i-a mulțumit ambasadorului american pentru sprijinul Statelor Unite acordat în vederea modernizării Armatei Naționale. Șeful statului s-a arătat convins că în urma cooperării militare moldo-americane misiunile de pacificatori moldoveni își vor consolida capacitățile și-și vor extinde activitatea, sub egida Organizaţiei Naţiunilor Unite.

La rândul său, William H. Moser a elogiat pregătirea militarilor moldoveni din forța de menținere a păcii și, în mod special, a ministrului Apărării, Vitalie Marinuța, care a coordonat mai multe proiecte militare moldo-americane, între care și aderarea Republicii Moldova la Inițiativa Globală pentru Operațiuni de menținere a păcii.

Nicolae Timofti și William H. Moser au convenit să viziteze împreună peste o perioadă de timp Baza militară de instruire de la Bulboaca, pentru a urmări modul în care sunt instruiți pacificatorii moldoveni, informează Serviciul de presă al Președinției Republicii Moldova.

cuvinte-cheie:

Comentarii (1)

 

Sus