Trimite e-mail | Printeaza
Politic
01.10.2012

Ministrul Apărării a avut o întrevedere cu un grup de ambasadori ai statelor neutre acreditaţi la NATO

Ministrul Apărării a avut o întrevedere cu un grup de ambasadori ai statelor neutre acreditaţi la NATO

Ministrul Apărării Vitalie Marinuţa a avut o întrevedere cu un grup de ambasadori ai statelor neutre acreditaţi la NATO, care efectuează o vizită de lucru în Republica Moldova.

În cadrul evenimentului, ambasadorii Austriei, Elveţiei, Finlandei, Irlandei şi Suediei, care fac parte din grupul informal Western European Partners (WEP5) l-au informat pe ministrul moldovean al Apărării despre experienţa de neutralitate a ţărilor pe care le reprezintă şi aspectele cooperării cu Alianţa Nord-Atlantică.

Potrivit ambasadorului Karl Scramek, şeful misiunii Republicii Austria la NATO, Alianţa Nord-Atlantică oferă diverse posibilităţi de cooperare pentru statele neutre, acestea axîndu-se în special pe domeniul interoperabilităţii, dezvoltarea capabilităţilor şi contribuţia cu trupe în operaţiuni sub egida NATO. „Cooperarea statelor neutre cu Alianţa Nord-Atlantică este în beneficiul popoarelor acestor ţări, dar nu în detrimentul lor”, a specificat Ambasadorul Karl Scramek.

Potrivit Ministerului Apărării, Vitalie Marinuţa a menţionat că pentru Republica Moldova este foarte importantă experienţa celor cinci state neutre în colaborarea lor cu Alianţa Nord-Atlantică şi care merită să fie preluată şi de ţara noastră, în limitele cadrului legal naţional.

Karl Scramek, Nilkka Henonen, Veronika Wand-Danielsson, Bénédict De Serjat şi Shane O’Neill, ambasadori ai Austriei, Finlandei, Suediei, Elveţiei şi Irlandei la NATO efectuează o vizită în Republica Moldova în perioada 30 septembrie — 2 octombrie.

cuvinte-cheie:

Comentarii (1)

 

Sus