Trimite e-mail | Printeaza
Politic
28.09.2012

Şedinţa următoare a Consiliului Şefilor de Guvern din CSI va avea loc la 31 mai 2013, la Minsk

Şedinţa următoare a Consiliului Şefilor de Guvern din CSI va avea loc la 31 mai 2013, la Minsk

Delegaţia Republicii Moldova, condusă de Prim-ministrul Vlad Filat, a participat astăzi la reuniunea Consiliului Şefilor de Guvern din CSI, care şi-a desfăşurat lucrările la Yalta, Ucraina.

Agenda reuniunii a inclus 22 de subiecte referitoare la diverse domenii de interes comun, inclusiv proiecte de documente privind colaborarea în domeniul economic, financiar, inovaţional, informaţional etc.

Presedintele Comitetului executiv, Secretarul executiv al CSI, Serghei Lebedev a menționat dezvoltarea dinamică a Comunității Statelor Independente și progresul înregistrat în cooperarea multidimensională între statele membre. Oficialul a menționat că, Consiliul Șefilor de Guvern din CSI salută ratificarea de către Parlamentul Republicii Moldova a Acordului de Comerț Liber între statele CSI.  Preşedintele Comitetului executiv a precizat că Republica Moldova a devenit cel de-al 5-lea stat care a ratificat Acordul de Comerț Liber între statele CSI, după ce acest lucru a fost făcut de Federația Rusă, Republica Belarus, Ucraina și Armenia.

Totodată, Serghei Lebedev a remarcat faptul că, în cadrul reuniunii, a fost luată decizia de a susține aderarea, pînă la finele anului în curs, la Acordul de Comerț Liber între statele CSI a celui de-al 9-lea stat, Uzbekistan.

În cadrul reuniunii, participanţii au aprobat bugetul unic al organelor CSI pentru anul 2013.

Şedinţa următoare a Consiliului va avea loc în luna mai 2013, la Minsk, Republica Belarus, stat ce va deţine preşedinţia în organele statutare ale organizaţiei pe parcursul anului 2013, informează Serviciul de presă al Guvernului.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus