Trimite e-mail | Printeaza
Economie
28.09.2012

Republica Moldova va primi încă 77 milioane de dolari SUA de la Fondul Monetar Internaţional

 Republica Moldova va primi încă 77 milioane de dolari SUA de la Fondul Monetar Internaţional

La 28 septembrie 2012, Fondul Monetar Internaţional a aprobat rezultate misiunii V de revizuire și acordare Republicii Moldova a următoarei tranşe de 50 milioane de Drepturi Speciale de Tragere (DST), ceea ce este echivalentul a circa 77 mil. de dolari SUA

Consiliul director al FMI a examinat performantele economice ale Moldovei în cadrul aranjamentelor de Facilitate Extinsă de Creditare şi Facilitatea Fondului Extins și a aprobat rezultatele misiunii V de revizuire și acordarea următoarei tranşe de 50 milioane de Drepturi Speciale de Tragere (DST) pentru completarea rezervelor valutare internaționale. În rezultat, suma debursărilor din partea FMI în cadrul programului actual de 3 ani constituie 320 milioane de Drepturi Speciale de Tragere (DST), din suma aprobată iniţial (în 29 ianuarie 2010) de 369,6 milioane DST (aproximativ 572,7 milioane dolari SUA). Suma tranşei aprobate este pusă la dispoziţia autorităţilor imediat după aprobarea Consiliului director al FMI.

În comunicatul FMI la acest subiect se menționează că economia Republicii Moldova a crescut cu ritmuri impresionante de circa 14% cumulative pe parcursul anilor 2010-2011, fiind impulsionată în special de creșterea exporturilor, a cererii interne și îmbunătățirea politicilor în contextul Programului susţinut de FMI.

Totodată, economia Republicii Moldova, care a încetinit brusc la începutul anului 2012 datorită înrăutățirii mediului economic extern, dar și a condițiilor climaterice dificile, creșterea PIB diminuîndu-se pînă la 0,8% în prima jumătate a anului 2012, conferă o stare de optimism în partea ce ține de restabilirea în jumătatea a doua a anului, în special datorită evoluției economice pozitive în spațiul CSI precum și a investițiilor în infrastructură, relatează Direcţia comunicare şi relaţii cu presa a Guvernului.

 

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus