Trimite e-mail | Printeaza
Politic
25.09.2012

Nicolae Timofti a avut o întrevedere cu președintele Slovaciei, Ivan Gasparovic

Președintele Republicii Moldova, Nicolae Timofti, a avut o întrevedere cu președintele Slovaciei, Ivan Gasparovic, la sediul ONU de la New York, unde are loc cea de-a 67-a sesiune a Adunării Generale a Organizației Națiunilor Unite.

Cei doi șefi de stat au discutat despre procesul de integrare europeană în care este angajată Republica Moldova. Ivan Gasparovic i-a spus președintelui Timofti că țara sa este gata să împărtășească Republicii Moldova toată experiența sa de aderare și a subliniat importanța continuării reformelor într-un ritm susținut. Șeful statului slovac a declarat că țara sa va continua să acorde asistență Republicii Moldova în cadrul unor programe sociale care se derulează în prezent.

Președintele Timofti i-a mulțumit omologului său slovac pentru atitudinea sa prietenească față de Republica Moldova.
Nicolae Timofti a avut ieri o întâlnire la New York cu emirul statului Qatar, Alteța Sa șeicul Hamad bin Khalifa al-Thani, cu care a discutat despre proiecte comerciale bilaterale.

De asemenea, șeful statului a vizitat la New York Memorialul 9/11, unde a depus flori în memoria victimelor atacului terorist de la 11 septembrie 2001.

În cursul serii, președintele Timofti a luat parte la o recepție oferită de președintele Statelor Unite, Barack Obama.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus