Trimite e-mail | Printeaza
Diverse
25.09.2012

Au muncit în Federaţia Rusă în condiţii de sclavie timp de 6 ani

Procuratura din Glodeni a contestat din motivul blândeţiei o sentinţă prin care o femeie a fost condamnată pentru trafic de fiinţe umane cu suspendarea executării pedepsei pe termen de probă.

Din datele procurorilor reiese că, în primăvara anului 2005 inculpata a recrutat un bărbat şi o femeie cărora le-a promis un salariu bun la prăşit sfeclă în Federaţia Rusă.

Ajunşi la destinaţie, inculpata le-a luat actele de identitate, iar la sfârşitul sezonului de lucru aceasta le-a comunicat că nu pot pleca acasă deoaerece trebuie să întoarcă datoriile care s-au acumulat pentru transportarea acestora în Federaţia Rusă.

Victimile au muncit şi au locuit în condiţii asemănătoare sclaviei timp de aproximativ 6 ani, iar abia în 2011 aceştia au ajuns cu greu acasă.

Judecătoria Glodeni a stabilit inculpatei o pedeapsă sub formă de 5 ani de închisoare cu suspendarea condiţionată a executării pedepsei pe un termen de probă de 3 ani.

Procurorii nu sunt de acord cu verdictul instanţei de judecată şi au atacat sentinţa prin care solicită o pedeapsă reală de 7 ani de detenţie, informează Serviciul de presă al Procuraturii Generale.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus