Trimite e-mail | Printeaza
Economie
20.09.2012

Sunt invitaţi de Fisc să depună declaraţie pe venit cei care au obţinut proprietăţi ce depasesc cumulativ suma de 1 mil. de lei

Sunt invitaţi de Fisc să depună declaraţie pe venit cei care au obţinut proprietăţi ce depasesc cumulativ suma de 1 mil. de lei

Serviciul Fiscal de Stat informează, ca din anul 2012 au intrat în vigoare metodele indirecte de estimare a venitului impozabil al persoanelor fizice, prevazute în capitolul 111 din Titlul V al Codului fiscal.

Aceste metode vor fi aplicate persoanelor fizice rezidente, cetateni ai Republicii Moldova care nu desfasoara activitate de întreprinzator si care în perioada unui an fiscal, începînd cu 1 ianuarie 2012, obtin proprietati (bunuri imobiliare, valori mobiliare, mijloace de transport, mijloace banesti) ce depasesc cumulativ suma de 1 mil. de lei, precum si efectueaza cheltuieli individuale, altele decît cele specificate mai sus, ce depasesc suma de 500 mii lei.

Pentru a justifica cheltuielile ulterioare, cetatenii, care au avut disponibil de mijloace banesti la 1 ianuarie 2012 în sume mai mari de 500 mii lei, sînt asteptati la inspectoratul fiscal de stat teritorial, pîna pe data de 31 decembrie 2012, pentru a depune Declaratia cu privire la disponibilul de mijloace banesti. În cazul în care, disponibilul depasea 1 mil. de lei, declaratia trebuie sa fie însotita de documentele care confirma disponibilul sumei declarate.

Declaratia cu privire la disponibilul de mijloace banesti va servi drept dovada a acumularii sumei declarate pîna la data de 01.01.2012. Disponibilul declarat nu va fi supus impozitarii. Formularul declaratiei poate fi descarcat de pe site-ul Serviciului Fiscal de Stat: www.fisc.md sau obtinut de la inspectoratele fiscale de stat teritoriale, care au si obligatia de a oferi explicatiile aferente completarii si depunerii Declaratiei.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus