Link direct catre: https://www.interlic.mdhttp://www.interlic.md/2012-09-20/nicolae-timofti-i-joseph-blatter-au-abordat-problema-construc-iei-unui-complex-sportiv-de-anvergura-26522.html
Data: Sep 20, 2012 (12:16)

Joseph Blatter admite că FIFA ar putea contribui la edificarea unui complex sportiv de anvergură la Chișinău

Preşedintele Republicii Moldova, Nicolae Timofti, a avut astăzi, 20 septembrie a.c., o întrevedere cu președintele Federației Internaționale de Fotbal, Joseph Blatter,  aflat în vizită în țara noastră.

În debutul întâlnirii, șeful statului i-a înmânat lui Joseph Blatter „Ordinul de Onoare”, cu care oficialul FIFA a fost decorat în anul 2010.

Cei doi interlocutori au discutat ulterior despre starea fotbalului din Republica Moldova. Președintele Timofti și-a exprimat preocuparea pentru faptul că fenomenul de trucare a meciurilor a cuprins și fotbalul moldovenesc, dar a subliniat că organele de anchetă au întocmit deja două dosare penale în care sunt investigate acțiunile a mai mult de 20 de persoane suspectate de implicare în fraudarea meciurilor. „Cu regret, în fotbalul moldovenesc au pătruns persoane care au doar interese comerciale, dar care nu respectă principiul de bază al sportului: competiția corectă. Dar eu cred în puterea legii. După ce legea va fi aplicată, se va restabili desfășurarea corectă a meciurilor de fotbal”, a afirmat șeful statului.

Joseph Blatter a felicitat autoritățile moldovene pentru intenția de a eradica corupția din fotbal și a promis că FIFA va sprijini pe toate căile acest demers. „Fotbalul este victima popularității sale. Meciurile trucate afectează fotbalul și-l pot distruge”, a declarat președintele FIFA.

Nicolae Timofti și Joseph Blatter au abordat și problema construcției unui complex sportiv de anvergură la Chișinău. Șeful statului l-a informat pe oficialul FIFA că autoritățile moldovene depun în prezent toate eforturile pentru a începe construcția unei arene sportive polivalente, care va avea și un stadion de fotbal.

Joseph Blatter a admis că FIFA ar putea contribui la edificarea unui asemenea stadion, informează Serviciul de presă al Președinției.